Augintinių šeimininkams – nauji reikalavimai

Uostamiesčio politikai privalės panaikinti pačių patvirtintas Gyvūnų laikymo uostamiestyje taisykles, nes jos turi būti modernesnės ir atitinkančios ES teisės aktus.

Teikimą panaikinti 2010 metais patvirtintas taisykles Klaipėdos miesto tarybai surašė Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš.

„Pasikeitė teisės aktai, reglamentuojantys gyvūnų priežiūrą ir gerovę, todėl reikia pakeisti ir iki šiol galiojusias taisykles“, - aiškino Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje patarėja Daiva Šačkuvienė.

Naująsias taisykles turės tvirtinti ne miesto taryba, o Klaipėdos savivaldybės administracijos vadovai.

Dokumentas turės būti parengtas pagal pavyzdines taisykles, kurias savo įsakymu patvirtino Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius.

„Anksčiau savivaldybė į taisykles galėjo įrašyti įvairiausių nuostatų savo nuožiūra, o dabar yra pavyzdinis dokumentas, todėl privalu vadovautis“, - teigė D.Šačkuvienė.
Naujose taisyklėse kai kurios nuostatos bus švelnesnės nei dabar galiojančios, o kai kurios – griežtesnės.

Pavyzdžiui, visi namie laikomi šunys, katės šeškai ir kiti pasiutligei imlūs gyvūnai privalės būti nuo jos vakcionuojami, o šeimininkai – turėti tai patvirtinantį dokumentą.

Numatyta ir tai, kad dingus gyvūnui, apie tai reikės pranešti taisyklės numatytam asmeniui ir viešai paskelbti.

Klaipėdietis, kuris priglaus beglobį gyvūną, apie tai per tris dienas turės pranešti policijai arba atsakingam asmeniui.

Naujose taisyklėse turės būti numatyta ir tai, kiek viename bute leidžiama laikyti gyvūnų, atsižvelgiant į būsto plotą.

Skaičiuojama, jog vienai katei turi tekti ne mažiau nei 10 kvadratinių metrų buto ploto, o šuniui – nuo 10 iki 30 kv. m, atsižvelgiant į jo svorį.

Šiuo metu viename bute leidžiama laikyti vieną katę ir vieną šunį, arba du šunis, arba dvi kates.

Naujosios taisyklės turės reglamentuoti ir tai, kaip gyventojai gali rūpintis bešeimininkėmis katėmis. Jos galės būti šeriamos tik specialiai savivaldybės nustatytose vietose, kur privalės būti įrengtos šėryklos.

Naujas Gyvūnų laikymo taisykles uostamiesčio savivaldybė turi parengti iki mėnesio pabaigos arba prašyti Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnybos terminą pratęsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Beveik visi durni komentarai

Beveik visi durni komentarai portretas
Klausykit jūs, durneliai, kuria rašo dėl šunų triukšmo, užsidarykit savo butuose ir sedėkit skafandrą ant galvos užsidėja, jeigu nepatinka, arba įsigykit šunį ir pamatysit, ar tada "losit" kažką.

Irena

Irena portretas
Dar butu gerai, kad butu sugrieztinta tvarka del sunu keliamo triuksmo.

ta pati mergelė

ta pati mergelė portretas
Štai jums ir laisva Lietuva... sprendimai kaip ir anksčiau Maskvoje taip dabar Briuselyje priimami, o mums tik suderinti dokumentus belieka.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių