„Auksinių kopų“ lenktynės laukia starto

Jaunių dviratininkų tarptautinių lenktynių  „Auksinės kopos“ organizatoriai pasidžiaugė, jog ir šįmet pavyko surinkti gėdos nedarantį prizinį fondą.

Rytoj Vakarų Lietuvoje prasidėsiančių keturių dienų varžybų organizacinio komiteto narys, Lietuvos dviračių sporto federacijos generalinis sekretorius Vaclovas Šiugždinis pasidžiaugė, šiais metais prizų suma sieks apie 20 tūkst. litų.

„Apie tokį fondą gali pasvajoti bet kurių jaunių varžybų organizatoriai, – džiaugėsi V.Šiugždinis. –Nugalėtojui atiteks 7 tūkst. litų vertės dviratis. Vertingus dviračius gaus ir kiti prizininkai, taip pat aktyviausias dalyvis..

Į Klaipėdą atvyks ir prologo rungtimi kovą pradės penkiolika komandų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos, Suomijos ir Moldovos.

„Varžysis apie šimtas 16-17 metų dviratininkų, – suskaičiavo specialistas. – Malonu, kad užsieniečiai mūsų varžybas žino ir gerai vertina“.

V.Šiugdžinis neslėpė, kad šįmet Lietuvos dviratininkams iškeltas uždavinys laimėti varžybas. Pastaraisiais metais tarp savęs kovodami lietuviai į priekį praleisdavo kitų šalių sportininkus.

„Pirmą kartą mūsų jauniesiems sportininkams Klaipėdoje buvo surengta stovykla, kurios metu jie galėjo geriau pasiruošti šioms varžyboms“, – džiaugėsi organizatorius.

Lenktynių etapai

26 d. prologas (18.30 val.): Šiaurės prospektas (3 km).

27 d. I etapas (15 val.): Klaipėda – Nida, lenktynės Nidos gatvėmis (aštuoni ratai, iš viso 107,1 km). Starto vieta – Smiltynėje prie Naujosios perkėlos.

28 d. II etapas (10 val.): kelyje į Palangą (21,5 km, startas ir finišas – netoli Romų gyvenvietės). III etapas (17 val.): Klaipėda – Palanga – Kretinga – Klaipėda (86 km, startas ir finišas Klaipėdos treke).

29 d. IV etapas – kriteriumas (11 val.): Liepų g., Trilapio g., S.Daukanto g., Manto g. Startas ir finišas – ties „Čili kaimu“ (65 km).


Šiame straipsnyje: Auksinės kopos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių