Aukštosios mokyklos nori išlikti

Mieste veikiančios aukštosios mokyklos nenori tapti kitų padaliniais. Tiesa, neabejojama, kad būtina ieškoti visus tenkinančio sprendimo uostamiestyje. Esą priešingu atveju jis bus rastas sostinėje.

Uostamiestyje nerimsta aistros dėl planuojamos aukštųjų mokyklų pertvarkos.

Neseniai pas miesto merą Vytautą Grubliauską apsilankė ir situaciją aptarė Klaipėdos universiteto, Klaipėdos valstybinės kolegijos ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos vadovai.

Meras pripažino, kad diskusija nebuvo paprasta. Anot jo, visos šios aukštosios mokyklos mato savo išskirtinumą, neabejoja dėl savo svarbos bei įžvelgia ateities perspektyvų.

Klaipėdos universitetas labiau svarsto apie vidines struktūrines permainas, o kolegijos akcentuoja, jog reikėtų išsaugoti esamą struktūrą, glaudžiau bendradarbiaujant su universitetu.

"Vienu metu man buvo susidaręs įspūdis, kad situacija panaši į I.Krylovo pasakėčią "Gulbė, lydeka ir vėžys", kur visi tempia į skirtingas puses, visi turi savus išgyvenimo scenarijus, kuriuos yra pasiryžę ginti", – pripažino V.Grubliauskas.

Būtent universiteto pateiktas scenarijus kelia daugiausia diskusijų, mat jis labiau sisteminis ir liečia visas institucijas.

Anot V.Grubliausko, jeigu minėtos trys aukštosios mokyklos susitars, tokiam planui jis tikrai neprieštaraus.

"Pro rotušės langą, kaip Vatikane, neiškilo baltas dūmelis, bet jis neiškilo ir labai juodas. Kol kas dūmelis dar lieka viduje. Koks jis bus, paaiškės po kokios savaitės", – apibendrino miesto vadovas.

Mero teigimu, jį džiugina tai, kad susitikimo metu nebuvo pasakyta, jog rasti visiems tinkamo scenarijaus nepavyks.

Uostamiesčio vadovas pabrėžė neabejojantis, jog Klaipėda ir regionas negali likti be universiteto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Islikti nori kiekvienas,bet ......Ziurint is sono,matosi,kad taip vadinama "menu" akademija perkelti i tikra muzikos akademija i Vilniu,taip vadinama "aukstaja" kolegija perkelti i atsilaisvinasias "menu"patalpas(tikriausiai apie 1000 m.) o jureivystes mokykla palikti savo vietoje,pervadinant i universiteto jureivystes fakultetu.Visiems gerai:tu abieju f-tetu dekanai legaliai gauna profesoriaus titula(dabar vadinti kolegijos "profesorius" _nerimta) tuo metu u-tetas lieka aukstaja(be kabuciu)O jeigu dar uzdarius desimti pseudomoksliniu programu,- lieka puikus regioninio lygio universitetas

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Aišku, kad meras ar univero profesūra negali būti Alma Mater duobkasiai. Juk tai ir darbo vietos, galų gale. Netgi merui, jeigu nebus išrinktas dar vienai kadencijai. Kur kitur jis triūbą pūs, jei ne univere? Tačiau toks vietinis patriotizmas yra duobkasys Lietuvos universitetiniam išsilavinimui. Aukštasis mokslas nebetenka savo reikšmės, jeigu jį gali įgyti kiekvienas beraštis, nemokantis nė daugybos lentelės, mokykloje neperskaitęs nė vieno privalomo literatūros kūrinio. Svarbu, kad tėvai už mokslą užmokėtų. Ir toks absolventas, ir gabus mokinys, stropus studentas yra darbo rinkai lygiaverčiai sigmentai, nes abu turi tokius pat diplomus. Kam tai naudinga - universitetams. Beraščiai tinginiai išlaiko aukštąsias mokyklas.

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Kodėl niekas pagrindinės priežasties nemato? Prima į aukštąsias su balu ,,3". Ką tai reiškia? Ogi surašiau į 2016 m. balų skaičiuoklę: egzaminų visur balą 30 (tai kuolas su pliusu penkiabalėje, kai mokiausi aš) ir mokyklos balus visur ,,3" (irgi kuolas su pliusu penkiabalėje).Ir balų skaičiuoklė išvedė vidutinį balą ,,3".....kai mokiausi- su tokiu balu nekeldavo į kitą klasę. Kaip galima tokius išmokyti aukštosios matematikos ar braižomosios geometrijos? Gal ir dėstytojai dabar su tokiais balais baigę mokyklas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių