Autobusai nebevažiuos į sodus

Prasidėjus lapkričiui, keičiasi kai kurių autobusų maršrutai ir tvarkaraščiai. Jie nebeužsuks į sodų bendrijas.

Prasidėjus lapkričiui, keičiasi kai kurių autobusų maršrutai ir tvarkaraščiai. Jie nebeužsuks į sodų bendrijas.

Nuo lapkričio pasikeitė 26 maršruto autobuso savaitgalio tvarkaraštis. Šiuo numeriu pažymėtas autobusas nebeužsuks į sodų bendriją „Eketė“.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis pasakojo, kad su sodininkais yra sutarta, kad sezono metu 26 maršruto autobusas savaitgaliais porą kartą užsuktų į sodų bendriją „Eketė“. Ji yra už kilometro nuo Radailių.

Kad nebūtų nuostolių, sodininkai nusiperka tam tikrą kiekį bilietų.

„Pagal susitarimą, pasibaigus sezonui, kai keleivių srautas sumažėja autobusas nebevažiuoja į šią sodų bendriją. Toks bendradarbiavimas tęsiasi antrus metus“, – pasakojo G.Neniškis.

Pasikeitė ir 11A maršruto autobusų tvarkaraščiai. Jie kursuos rečiau.

„Po lapkričio 1-osios šio maršruto keleivių skaičius ženkliai sumažėja. Žmonės rečiau važiuoja į Šernų sodus. Dėl to mažinamas reisų skaičius. Tačiau jų šiemet bus daugiau nei pernai. Palikome, kad būtų patogu grįžti iš darbo ar mokyklos. Praretinome kitus laikas“, – tvirtino G.Neniškis.

Autobusai nebevažiuos į sodų bendrijas „Vaiteliai“, „Rasa“ ir „Tolupis“. Šie maršrutai yra sezoniniai – organizuojami nuo balandžio 1 iki spalio 31 dienos.

„Sodai yra sezoninis dalykas. Užtikrinamas susisiekimas, kai žmonės į juos važiuoja. Šiaip šie maršrutai yra nuostolingi. Nuostoliai pradeda kauptis artėjant rudeniui. Vasarą keleivių jais važiuoja daug. Taip viskas susibalansuoja“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

narkoša

narkoša portretas
nėr ko ten važiuot tiek kriošenom, ateina musu metas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių