Autobusų keleiviams – pokyčiai ir naujovės

Gegužę besinaudojantieji viešuoju miesto transportu sulauks permainų. Tradiciškai į kelią išriedės naktinis autobusas. Speciali transporto priemonė pradės kursuoti ir Smiltynėje nuo Senosios perkėlos iki Jūrų muziejaus.

Startuos naktinis maršrutas

Naktinis autobusas, kuris pažymėtas numeriu N1, į trasą šį sezoną pirmą kartą išvažiuos naktį iš penktadienio į šeštadienį. Darbą jis pradės po vidurnakčio.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis pripažino, kad šis sezoninis maršrutas jokių pokyčių nesulauks.

Autobusas kursuos dvi naktis per savaitę – iš penktadienio į šeštadienį ir iš šeštadienio į sekmadienį. Darbą mažos talpos autobusas pradės po vidurnakčio ir baigs apie 5 val.

Keleiviai vežami pagrindinėmis miesto arterijomis – nuo Liepojos gatvės iki Jūrininkų prospekto. Autobusai kursuos kas valandą. Naktinis miesto autobusų maršrutas organizuojamas vasaros sezono metu. Paprastai jis keleivius veža iki spalio vidurio.

Naktiniuose autobusuose galioja visi miesto autobusų bilietai. Tik perkant iš vairuotojo jie atsieina brangiau.

Autobusas pakeitė keltą

Naują paslaugą galės išbandyti ir Smiltynės lankytojai. Trečiadienį nuo Senosios perkėlos iki Lietuvos jūrų muziejaus pradėjo kursuoti autobusas, pažymėtas numeriu 9B.

G.Neniškis atskleidė, kad sprendimas organizuoti šį maršrutą priimtas po ilgų diskusijų. Tai padaryta atsižvelgiant į Lietuvos jūrų muziejaus prašymą.

"Dabar yra rekonstruojama krantinė, esanti netoli šios įstaigos. Prie pastarosios švartuodavosi keltas. Juo plaukdavo žmonės, norintys greičiau ir patogiau pasiekti muziejų. Jiems nereikėdavo eiti dviejų kilometrų nuo Senosios perkėlos. Šią vasarą krantinė nebus baigta rekonstruoti, tad, norėdami sudaryti kuo mažiau nepatogumų lankytojams, nusprendėme organizuoti minėtą maršrutą", – kalbėjo vadovas.

G.Neniškio teigimu, įvertinta, kad besisiūlančių pavežti arkliais ar traukinuku vežėjų gali neužtekti. Pasak vadovo, svarbus ir kainos klausimas.

"Autobuse galios įprasti bilietai. Žmonės galės pasirinkti paslaugą ir pagal kišenę, ir pagal poreikius", – komentavo vadovas.

Priderino prie pasirodymų

9B maršruto reisai bus derinami prie delfinų ir Kalifornijos jūrų liūtų pasirodymų laiko. Gegužę autobusai važiuos kasdien nuo trečiadienio iki sekmadienio. Vėliau bus sprendžiama pagal situaciją.

G.Neniškis teigė, kad važiavimo sąlygos Smiltynėje nuo Senosios perkėlos iki Lietuvos jūrų muziejaus – sudėtingos. Kelias susiaurėja ir dėl atliekamų krantinės rekonstrukcijos darbų.

"Laukia tikrai ekstremali situacija. Tačiau norime žmones paskatinti į Lietuvos jūrų muziejų važiuoti ne individualiomis transporto priemonėmis, o kitais būdais. Į Smiltynę siųsime ir daugiau kontrolierių, kad užtikrintų tvarką", – patikino direktorius.

9B maršrutu veš vidutinio dydžio, 10–12 metrų ilgio autobusas. Mažos transporto priemonės neleista, nes baimintasi, kad jos neužteks.

"Bandėme važiuoti šiuo maršrutu prieš Kalėdas, kai Lietuvos jūrų muziejuje vyko renginiai. Su maža transporto priemone buvo sudėtinga išsiversti. Būna laikas, kai ateina penki klientai, bet būna ir pusšimtis. Tai priklauso nuo pasirodymo, kitų aplinkybių. Į šį maršrutą žiūrime kaip į socialinį projektą. Uždarbio tikrai negausime, tačiau norime, kad miestiečiams ir atvykėliams būtų patogiau", – pabrėžė G.Neniškis.

Užsuks ir į Vaitelius

Pokyčiai laukia ir 25-ojo maršruto "Klaipėdos autobusų stotis–Jokūbavas" keleivių. Atsižvelgus į pageidavimus, darbo dienomis pridedami du reisai nuo Klaipėdos iki Plikių – 10.35 ir 19.20 val.

Taip pat pakoreguota važiavimo trukmė kai kuriuose ruožuose bei pavėlintas 15 min. popietinis reisas iš Klaipėdos. Autobusas išvažiuos ne 14.05, o 14.20 val. Dėl šių pokyčių 5–10 min. pasikeičia ir kiti šio maršruto popietiniai reisai.

Be to, 25-ojo maršruto autobusas du kartus per dieną jau užsuka ir į Vaitelius. G.Neniškis aiškino, kad reisai pritaikyti dirbantiems žmonėms. Pirmasis yra anksti rytą, antrasis – vakare.

"Buvo daug diskusijų, bet pavyko apsispręsti. Anksčiau šis maršrutas tęsėsi tik iki Jokūbavo. Vaitelių gyventojai, kurių tikrai yra daug, nuolat skųsdavosi prastu susisiekimu. Į šią sodų bendriją buvo mažai reisų", – pažymėjo vadovas.

Dažniau važiuos į kapines

Pokyčiai keleivių laukia ir prieš Motinos dieną. Penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį daugiau miesto autobusų važiuos į kapines. Bus organizuojami papildomi 11-ojo maršruto autobusų reisai.

Taip pat nuo penktadienio šie autobusai kursuos ilgesne trasa iki Lėbartų kapinių pietinėje dalyje esančios "Ramybės" stotelės. Ši naujovė atsirado praėjusiais metais.

Atsižvelgus į keleivių pageidavimus, pakoreguotas 23-iojo maršruto "Ligoninė–Žaliasis Slėnis–Ligoninė" važiavimo grafikas. Ankstinamas darbo dienų rytinis reisas. Iš "Ligoninės" stotelės autobusas išvyks 7.12 val., kad keleiviai spėtų persėsti į 14-ojo maršruto autobusą.

Dėl vėlavimų pakoreguota ir 42-ojo maršruto "Klaipėda ("Smiltelės" stotelė) –"Vaiteliai"–"Rasa" važiavimo trukmė. Dėl korekcijų nežymiai keičiasi grafikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Nesuprantu ir nekada nesuprasiu,pastoviai verkia miesto centro gyventojai: tai autobusai jiems maiso,tai klubai,barai,tai miesto sventes ir t.t.Na jei nepatinka na tai negyvenkyt miesto centre!!! Yra pilnas miestas kitu gatviu ir namu!!!

V

V portretas
Vargeli, tu vargeli, ašarų ir skundų pakalne...

vargelis

vargelis portretas
Tai dar ir nakties metu drebins Tiltų gatvę.Lyg neužtektų taksi paslaugų...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių