Autobusų keleivių laukia pokyčiai

Uostamiestyje nuo vasario 2-osios bus pakoreguoti kai kurių autobusų maršrutai ir važiavimo grafikai. Atsiras viena nauja stotelė, o kita bus pavadinta nauju vardu.

Uostamiestyje nuo vasario 2-osios bus pakoreguoti kai kurių autobusų maršrutai ir važiavimo grafikai. Atsiras viena nauja stotelė, o kita bus pavadinta nauju vardu.

Mokyklas pasieks patogiau

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis tvirtino, kad didžiausi pokyčiai laukia 21 maršruto, kuriuo kursavo du autobusai.

Po pakeitimų jie kursuos skirtingomis trasomis. Vienas mažasis autobusas, pravažiavęs Jakus ir Sudmantus, ir toliau riedės senąja trasa, stabtelėdamas stotelėje "Ermitažas, PROMO". Šio maršruto numeris išliks toks pat.

Antrasis mažasis autobusas, Jakuose ir Sudmantuose išlaipinęs ar įlaipinęs keleivius, važiuos miesto link sutrumpinta trasa per Tilžės gatvę. Šiam maršrutui bus suteiktas 21A numeris.

"Tilžės gatvėje padaugėjo ikimokyklinio amžiaus vaikų. Galvojome, kaip pagerinti jų susisiekimą su mokymo įstaigomis. Priėmėme tokį sprendimą. Ne tik vaikai patogiau nuvyks į mokyklas, bet ir kai kurie keleiviai miestą galės pasiekti greičiau", – tvirtino vadovas.

Šių maršrutų tvarkaraščiai dar gali būti keičiami, todėl keleivių prašoma į juos atkreipti dėmesį.

Aplenks Trilapio gatvę

Pakoreguota bus ir 17 maršruto autobusų trasa. Važiuodamas kryptimi Kalotė – Paupiai, jis nebeužsuks į Trilapio, S.Daukanto gatves.

Šio maršruto autobusai į Mokyklos gatvės tiltą važiuos pakilimu, esančiu ties statinio pradžia. Važiuojant ruožu nuo "Menų fakulteto" stotelės iki "Priestočio" stotelės, autobusas pakeliui sustos ir "Skulptūrų parko" stotelėje.

G.Neniškis pasakojo, kad toks pakeitimas jau egzistavo, kai buvo uždarytas Pilies tiltas. Tada 17 maršruto autobusas aplenkdavo vieną stotelę. Dabar viskas grįš į senas vėžes.

Kadangi 17 maršruto autobusai stos "Skulptūrų parko" stotelėje, šiek tiek koreguojamas ir važiavimo grafikas.

Pervadino stotelę

Nuo vasario 2-osios šio maršruto autobusai, važiuodami kryptimi Paupiai – Kalotė, stos Liepojos gatvėje esančioje priemiestinių autobusų stotelėje. Anksčiau ji nebuvo įteisinta. Joje stodavo tik važiuojantieji priemiestiniais maršrutais. Nuo šiol ji bus naudojama ir vietinio susisiekimo maršrutuose.

Šiai stotelei suteiktas "Ligoninės" pavadinimas. Į ją užsuks ne tik 17, bet ir 15A, 15B ir 23 maršrutų mažieji autobusiukai, važiuodami šiaurės kryptimi, Kalotės, Normantų ir "Pakrantės" sodų link.

Pageidaujant keleiviams, šiek tiek bus pakeistas 24 maršruto autobusų važiavimo tvarkaraštis.

Klaipėdos savivaldybė pakeitė ir "Eglės" stotelės pavadinimą. Nuo šiol ji vadinsis "Naujojo turgaus".

Pasak G.Neniškio, šiek tiek užtruks, kol autobusuose bus pradėtas skelbti naujasis stotelės pavadinimas. Tai žadama sutvarkyti per mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keleivė

keleivė portretas
...gal galėtumėt pagalvoti dėl susisiekimo iš "Bandužių" mikrorajono į Minijos gatvę?... Galvoje turiu 9-o autobuso maršrutą, tačiau jo neužtenka.Jei važiuotų 9-as maršrutinis taksi tuo pačiu maršrutu kaip autobusas - būtų puiku. Yra 2B mikroautobusas, bet jis nevažiuoja savaitgaliais ir švenčių dienomis, be to jo reisai labai reti...Iš "Bandužių" tikrai sudėtinga patekti į Minijos gatvę(:

Tuj

Tuj portretas
Prie banginio yra rasos stotele

klaip.

klaip. portretas
Reikalinga stotele prie " BANGINIO " vaziuojant centro link , galetu sustoti 5 -tas ar 12 -tas autobusas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių