Autobusų keleivių laukia pokyčiai

Metų sandūroje miesto viešasis transportas kursuos kitaip nei įprasta. Pokyčiai keleivių laukia ir startavus naujiesiems metams. Keisis ne tik bilietų kainos, bet ir kai kurių maršrutų autobusų grafikai.

Važiuos trumpiau

Paskutinę šių metų ir pirmąją Naujųjų dieną miesto autobusai kursuos pagal specialų tvarkaraštį.

Sekmadienį dauguma autobusų darbą baigs iki 21 val. – pora valandų anksčiau. Pirmąją metų dieną jie į gatvės išriedės kiek kitaip nei įprasta – 8 val. ir vėliau.

Atkreipiamas dėmesys, kad yra išimčių. Autobusų darbo pradžia priklausys ir nuo maršruto, tad keleiviai prieš kelionę turėtų pasitikslinti.

Pabrėžiama, kad tokia tvarka galioja jau ne vienus metus. Miestiečiai prie jos pripratę ir pokyčių nenorima.

22 autobuso maršrutas, kuris tęsiasi nuo prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ iki Laisvosios ekonominės zonos, paskutinę šių metų ir pirmąją Naujųjų nebus organizuojamas.

40 numeriu pažymėti autobusai, kurie iš "Smiltelės" stotelės vyksta į Dituvą, važiuos rečiau, nei įprasta sekmadieniais.

Sutrumpins trasą

Pokyčiai keleivių laukia ir nuo sausio 1-osios. Bus sutrumpinta 1A autobuso maršruto trasa. Atkreipiamas dėmesys, kad šiuo numeriu pažymėtu autobusu ir taip važiuodavo nedaug keleivių.

Situacija dar suprastėjo, kai iš Tarptautinės perkėlos visos „DFDS Seaways“ keltų linijos buvo perkeltos į Centrinį Klaipėdos terminalą.

Tad nuo sausio 1-osios 1A autobuso maršruto trasa trumpinama iki Vakarų laivų gamyklos. Atsižvelgiant į šiuos pakeitimus, koreguojamas ir 12 autobuso maršruto grafikas.

Nuo sausio 1-osios dažniau kursuos 2A autobusas. Darbo dienomis pridedami du, poilsio – vienas reisas.

22 autobuso maršrutu savaitgaliais keleiviai bus vežami mažos talpos autobusiuku.

Įtraukė dar vieną maršrutą

Nuo sausio 1-osios į vieną sistemą įtraukiamas maršrutas Klaipėda–Smilgynai. Anksčiau juo keleivius veždavo atskirai dirbantis vežėjas.

Tai buvo likęs vienintelis Klaipėdos priemiesčio maršrutas, kur keleiviai negalėjo naudotis Antrosios zonos terminuotaisiais bilietais, suteikiančiais teisę važiuoti priemiestyje ir mieste.

Šio maršruto autobusui suteiktas 30 numeris. Juo veš įmonė „Ridvija“. Atkreipiamas dėmesys, kad šis vežėjas – naujas uostamiesčio viešojo transporto sistemoje.

Į Smilgynus kursuos šiemet pagaminti „VW Crafter“ autobusai, kuriuose yra 19 sėdimų ir trys stovimos vietos. Autobusai nudažyti Klaipėdos bendrosios viešojo transporto sistemos spalvomis.

Transporto priemonės viduje sumontuota standartinė vaizdo stebėjimo ir bilietų įranga.

Trasa ir reisų skaičius, palyginti su ankstesnio vežėjo siūlytu maršrutu, nesikeis. Darbo dienomis autobusas kursuos aštuonis kartus – du ryte ir šešis po pietų, šeštadieniais bus organizuojami trys reisai, sekmadieniais – jų nebus.

Kartinis bilietas iki sodų bendrijos „Gulbė“, Pirmųjų ir Antrųjų Lelių kainuos eurą, Baukštininkų ir Didžiųjų Lelių – 1,10 euro, Eglynų, Smilgynų – 1,20 euro.

Neberems 21 autobuso maršruto

Nepavykus sutarti su įmonėmis „Promo“ ir „Ermitažas“ dėl paramos 21 autobuso maršrutui, jis pervedamas į Antrąją tarifų zoną.

Iki Jakų iš vairuotojo įsigyjamas kartinis bilietas be nuolaidos kainuos eurą, iki „Ermitažo“ – 1,10 euro. Antrajai zonai priskiriamos Jakų, Pašto, Sudmantų žiedo, Sudmantų, Ermitažo / Promo stotelės.

Išanalizavus keleivių srautus, darbo dienomis nutraukiami du mažiausiai populiarūs reisai 9.30 ir 10.30 val. iš „Arenos“ stotelės.

Pabrėžiama, kad Jakų gyventojams išlieka galimybė važiuoti miesto tarifais 21A maršruto autobusu. Jis kursuoja tik darbo dienomis. Po Naujųjų pridedamas vienas reisas 9.45 val.

Brangs autobusų bilietai

Nuo sausio 1-osios taip pat keisis kartinių viešojo transporto bilietų kainos.

Miesto autobusų bilietai atsieis maždaug 13 proc. daugiau. Labiausiai brangimą pajus tie, kurie perka bilietėlius autobusuose. Dabar bilieto kaina jame siekia 0,80 euro, o po Naujųjų – eurą. Kioske bilietėlis dabar kainuoja 0,70 euro, kitais metais atsieis 0,80 euro.

Elektroninių kartinių bilietų kainos keisis nedaug. Dabar tenka mokėti 0,52 euro. Siūloma kaina siekia 0,58 euro.

Bus suvienodintos maršrutinių bilietų dieninis ir naktinis tarifai. Bilietas kišenę patuštins euru. Dabar dieną kelionė kainuoja 0,85, o naktį – eurą.

Maršrutinių taksi bilietų kainos dar kartą keisis kitų metų pavasarį, kai šie taps bendros miesto viešojo transporto sistemos dalimi. Kelionės šiomis transporto priemonėmis bus brangesnės naktį. Bilieto kaina tamsiuoju paros metu sieks 1,50 euro, o dieną išliks euras.

Kartinių bilietų kainos priemiesčio maršrutuose brangs nuo 6 iki 31 proc. Tai priklausys nuo maršruto, susitarimo su savivaldybėmis.

Pabrėžiama, kad, skaičiuojant naujas bilietų kainas, siekta, jog pokyčiai visiškai neturėtų įtakos tiems keleiviams, kurie viešuoju transportu naudojasi dažniausiai.

Paprastai jie įsigyja terminuotuosius bilietus. Jų kainos nekis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janina,Rovena.

Janina,Rovena. portretas
Greiciau Matijosaiti padarykite pensininkams 50%nuolaida Kaune,nes galime pradeti streikuoti

Ant to

Ant to portretas
taip vadinamo klaipėdos viešojo transporto-šikau ir tapšnojau !

to pamenu

to pamenu portretas
Na. būtų nelabai logiška galvoti, kad seniau kainuodavo mikriukas litą ir būdavo viskas labai gerai nes seniau pamenu ir minimumas būdavo 400 litų, o ne 1500lt kaip dabar, taip kad nereikia nusišnekėti - keičiasi laikai, keičiasi ir kainos - negyvensi visą laiką gaudasmas 400litų ir už mikriuką po litą mokėdamas..
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių