Automobilių statymo tvarkos pažeidėjams – dviguba kontrolė

Neleistinose vietose automobilius statančius klaipėdiečius pradėta griežčiau kontroliuoti. Bausti tokius pažeidėjus nuo sausio gali ne tik policijos pareigūnai, bet ir savivaldybės specialistai.

Neleistinose vietose automobilius statančius klaipėdiečius pradėta griežčiau kontroliuoti. Bausti tokius pažeidėjus nuo sausio gali ne tik policijos pareigūnai, bet ir savivaldybės specialistai.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė pasakojo, kad anksčiau skyriaus specialistai galėjo protokolus surašinėti tik daugiabučių namų kiemuose neleistinose vietose mašinas pastačiusiems pažeidėjams. Tačiau nuo sausio 1 dienos teritorija išsiplėtė.

Viešosios tvarkos skyriaus specialistams suteikta teisė kontroliuoti ir pažeidėjus, kurie neleistinose vietose mašinas stato gatvėse, aikštelėse. Anksčiau tą darė tik policija.

„Jau dirbame šioje srityje. Tikriname, ar vairuotojai automobilius stato pagal kelių eismo taisykles. Skirsime tam didelį dėmesį“, – pasakojo vedėja.

Pasak K.Vintilaitės, daug klaipėdiečių stato automobilius neleistinose vietose. Per valandą nustatoma 30-40 tokių pažeidimų. Iki sausio 22 dienos užfiksuota 130 atvejų, kai mašinos neleistinose vietose pastatytos gatvėse, ir 76 – daugiabučių namų kiemuose. Dirbama ir sekmadieniais.

Mašinos statomos ant šaligatvių, žalios vejos, pėsčiųjų takuose, sporto aikštelėse. Praėjusiais metais vien tokių pažeidimų kiemuose užfiksuota 2 tūkst. 187.

„Ypač ši problema vadinamajame Dviračių treko rajone. Ten mašinomis užstatomi net tuneliai tarp namų. Žmonės negali praeiti. Mašinų statymas ant pėsčiųjų takų, šaligatvių sukelia pavojų pėstiesiems. Žmonės piktinasi“, – pasakojo vedėja.

K.Vintilaitė tvirtino, kad pažeidėjai keistai reaguoja į juos užfiksavusius savivaldybės specialistus.

„Klausia, ar mes policija, kad baudžiame. Kiti domisi, ar pasikeitė tvarka, kad negalima palikti mašinos ant šaligatvio, nors buvo draudžiama visada“, – dėstė vedėja.

Protokolai pažeidėjams surašomi ne tik vykdant patikrinimus, bet ir policijos pareigūnų atsiųstą vaizdo medžiagą, kurią užfiksavo kameros, viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ informaciją.

Protokolus specialistai gali surašyti ir pagal gyventojų atsiųstas nuotraukas, jei pažeidimas yra tinkamai užfiksuotas: matosi data, taisykles pažeidžiančios mašinos numeris.
Bauda už stovėjimą neleistinoje vietoje siekia nuo 100 iki 300 litų. Prasižengusieji pirmą kartą turi galimybę sumokėti pusę minimalios baudos.

„Dirbame ne tik darbo dienomis, bet ir sekmadieniais. Manau, kad ateis tvarka ir į šią sritį“, – pabrėžė K.Vintilaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hop

Hop portretas
Virve patiems atsinest ar profsajunga isduos?

leo

leo portretas
Atrodo greit Ukraina bus Klaipedoj!

Isspres ne baudos o irengtos par vietos

Isspres ne baudos o irengtos par vietos portretas
Reiketu visu pirma sudaryti saligas tiems auto statyti kiemuose .zmones gyvena moka mokescius turi ir teise pasistatyti prie savo busto masina .Reiketu ne nuo baudu pradeti o bendrauti su bendrijiu vadovais kaip sresti ta problema ,pilna vietos nenaudojamu aiksteliu kur tilptu visi .Del hamu kurie numeta masina kur nori tai atkskira kalba ,taip bausti .Bet deja kas statu kur nori turi leidima ,ar ukisa P invalido zenkla ypac tu kuriu masinos brangesnes ....O kad zmones neplaukiotu dauguma valstybiniu imoniu reiketu iskelti i koki silutes plenta i viena pastata .Prie Raudono kryziaus ligonines reiketu skirti daugiau nu geda ziureti kai koki kaimo zmogeli baudzia stvykusi i ligonine .O kad tilzes g.stovi zenklas krovininiu auto. draudziama niekas nepastebi kiek vazineja furu imti mokesti isa alaus daryklos .Ir irengti pagrindinese g parkavimo kiseniu kaip baltijos pr.Jiu trugsta Gdminu ,naujiakiemio ,mogiliovo ,kauno g,,vardyti galima daug...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių