A.Velykienė: Socialinės paramos skyriuje imami kyšiai

Prezidentei pareiškus apie visuose valdžios lygmenyse įsigalėjusią korupciją, Klaipėdos savivaldybė primena apie korupcijos prevenciją.

Šiam tikslui įkurta Klaipėdos miesto savivaldybės korupcijos prevencijos ir kontrolės komisija, kurioje dirba penki Tarybos nariai ir trys savivaldybės administracijos specialistai.

Mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė primena, kad gyventojai gali kreiptis į komisijoje dirbančius politikus, o apie korupcijos atvejus informuoti savivaldybės administracijos pasitikėjimo telefonu – 21 78 88.

Vicemerė konstatuoja, kad Tarybos nariams kartais pritrūksta politinės valios priimti sprendimus, kurie užkirstų kelią rastis korupcijai. J.Simonavičiūtė primena pastarąjį Savivaldybės tarybos posėdį, kurio metu politikai nepritarė administracijos siūlymui steigti keturis papildomus etatus Socialinės paramos skyriuje. Šio skyriaus specialistai nebepajėgia aptarnauti pastaruoju metu gerokai išaugusio paramos gavėjų būrio, tad gyventojams tenka vargti laukiant ilgose eilėse.

Prieš porą savaičių tarybos opozicinės Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnė Alina Velykienė viešai pareiškė turinti faktų, jog Socialinės paramos skyriaus darbuotojai ima 50 litų dydžio kyšius iš gyventojų, siekiančių apeiti eiles ir greičiau patekti pas specialistus.

„Tarybos sprendimas neleisti didinti etatų skaičiaus šiame skyriuje visiškai nelogiškas, nes lėšų papildomiems etatams skiriama iš valstybės biudžeto. Be to, priėmus daugiau darbuotojų į šį skyrių, neliktų sąlygų rastis korupcijai – mažėtų laukiančiųjų eilės, nekiltų pagundų darbuotojams siūlyti kyšius“, – įsitikinusi J.Simonavičiūtė.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu 2010 metų birželio 11 dieną patvirtinta Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos 2010-2013 metų korupcijos prevencijos programa. Joje numatyta siekti užtikrinti skaidrų viešųjų paslaugų administravimą, šalinti prielaidas, sudarančias sąlygas Savivaldybės administracijos ir jai pavaldžių įstaigų darbuotojams pasinaudoti tarnybine padėtimi, didinti visuomenės pasitikėjimą Savivaldybės institucijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aidas Rakštys

Aidas Rakštys portretas
Ir tik šiandien tai paaiškėjo??? Po nelaimės, mano tėtis neteko abiejų kojų (viena buvo surinkta kaip puzzle) ir buvo laužytos rankų plaštakos. Atvykus į pirminę komisiją dėl nedarbingumo procento nustatymo paaiškėjo, kad mano tėvas tik antros grupės invalidas (tuo metu buvo skirstoma senąja tvarka) ir tik pasiskundus Vilniaus komisijai, konsiliumas iš sostinės atvažiavo net į namus ir iškart nustatė pirmą grupę. Neįgaliesiems reikia rimtai įrodinėti,kad yra neįgalūs, o atėjusiems su vokeliais nedarbingumo procentas nustatomas vos ne akimirksniu.

Žilvinas Jonauskas

Žilvinas Jonauskas portretas
Atsilikę, manau, esam protiškai. Jei baigę universitetus žmonės vaikšto su ištiesta ranka ir ima kyšius (tie 50Lt tik juoką sukelia, nevertėjo ir rašyt), tai ką bekalbėt apie bendrą kultūros lygį. Rektoriams ir dekanams siūlau peržiūrėt disciplinas, kurios dėstomos aukštosiose ir įdiegt jaunų žmonių galvose neapykantą korupcijai, veidmainiavimui ir žmogaus žeminimui.

baisu

baisu portretas
Na,su kysiais neteko susidurt,bet kokio intelekto darbuotojos ten dirba,tai sunku pasakyti.Atejo sena mociute tvarkytis dokumentu,padave kazkoki popiereli,tai kad eme zvengt( tiesiogine to zodzio prasme) visas skyrius,net nemalonu pasidare. Man ne karta teko susidurt su ju ne kompetencija,turejau aiskintis,rasyt i Vilniu. Toks jausmas,kad ten sedi sovietinio lygio pardavejos,arogantiskos,pasiputusios,pacios sau svarbios.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių