Aviakompanijas į Palangos oro uostą vilios pinigais

Pajūrio savivaldybės pasirengusios atverti savo pinigines, kad padaugėtų skrydžių iš Palangos oro uosto.

Šią savaitę buvo susitikę penkių pajūrio savivaldybių merai, Palangos ir Kauno oro uosto atstovai bei susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas. Svarbiausias susitikimo tikslas buvo surasti būdų, kaip sugundyti aviakompanijas, kad jos norėtų į įvairius užsienio miestus skraidinti iš Palangos.

Anot Klaipėdos mero, susitikime buvo žengtas žingsnis, kad Palangos oro uostas taptų regioniniu. Kitaip tariant, jo plėtra turėtų rūpintis ne tik Susisiekimo ministerija, bet ir pajūrio savivaldybės.

Kol kas bendrai būdų, kaip pagerinti Palangos oro uosto veiklą, ieškos Klaipėdos miesto ir rajono, Kretingos rajono, Palangos ir Neringos savivaldybės. Planuojama, kad prie jų prisijungs ir Šilutė bei Skuodas, o vėliau ir Mažeikiai.

Palangos oro uosto vadovybė ne kartą yra sakiusi, jog aviakompanijoms yra nepatrauklus, nes negalima pasiūlyti nuolaidų. Taip esą būtų patiriama nemažų nuostolių.

Todėl vienas iš būdų, kaip pagausinti skrydžių iš Palangos oro uosto – savivaldybės galėtų prisidėti finansiškai ir tuomet aviakompanijoms būtų įmanoma pasiūlyti nuolaidų.

„Kažkokia finansinė išraiška turės būti, tačiau dar neaišku kokia. Akivaizdu, jog prisidėti reikės ne tik morališkai“, - konstatavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.


Šiame straipsnyje: Palangos oro uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vidma

vidma  portretas
karoce mokesciu moketojas rems aviacija palangoj ....

aaa

aaa portretas
ot durniai, ryanair galejo ateiti uz kelis simtu tukstanciu.

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Susitarimo reikalas... Jei teigiamai, tai apibuses nauda
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių