Bado akcijos dalyviams – padėkos

Žvarbų antradienio rytą tarptautinės perkėlos kieme susirinkę Klaipėdos uosto vadovai bei pasieniečiai padėkojo prieš ketvirtį amžiaus ginkluotų sovietų kariškių nepabūgusiems vyrams, kurie ryžtingais veiksmais pareikalavo perduoti jaunos Lietuvos valstybės pasienio tarnybai svarbų objektą.

Čia Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinė surengė Pasienio kontrolės perėmimo iš Sovietų pasieniečių Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste 25-ųjų metinių minėjimą.

1992 m. vasario 24 d. po kelių dienų keturių vyrų bado akcijos Tarptautinė perkėla perėjo iš svetimos valstybės pasieniečių į mūsiškių rankas.

Tada be išankstinio nurodymo ryžtingai veikė tuometinis Tarptautinės perkėlos viršininkas Vytautas Vaičekauskas, buvęs Lietuvos krašto apsaugos ministerijos, pasienio apsaugos tarnybos viršininkas Stanislovas Stančikas, buvęs Pakrančių apsaugos rinktinės vadas Algis Juozapas Leišis ir jo pavaduotojas Vincas Požarskas.

Po ketvirčio amžiaus nuo šių įvykių visi jie sulaukė ypatingos padėkos ir buvo apdovanoti Valstybės sienos apsaugos tarnybos garbės ženklais.

Tuomet aktyviai jiems padėjusieji Benediktas Petrauskas, Vytautas Čepas ir Algirdas Grublys pagerbti jiems įteikiant pasieniečių klubo garbės ženklus.

Trumpų iškilmių metu vyrai dalijosi prisiminimais. Kalbas sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, KLASCO vadovas Audrius Pauža, pasieniečių atstovas, buvęs miesto meras B.Petrauskas.

Po iškilmių visi jų dalyviai sėdo į pasieniečių laivą ir buvo nuplukdyti į Kopgalį, kur prisijungė prie kito iškilmingo renginio. Jo metu pasieniečiai atsisveikino su į pensiją išeinančiais kolegomis, buvo pristatyti Valstybės sienos apsaugos Neringos užkardos vadas bei Specialiosios paskirties komandos viršininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
ko tada tų rusų bijom?Taigi vėl keli pabadaus prie pasienio ir ani visai pas mus neis.Dabar perka visokias haubicas, karinėm išlaidom skiria bene 2.5%nuo LR biudžeto, o antai Auštrevičius su bičiukais rimtu veidu reikalauja dar antra tiek.Kad galėtų atsiginti nuo informacinio karo.//Gal reikia aniem nusiųsti šį straipsnį?Nes matosi kad tundros...

Pelninga bado akcija

Pelninga bado akcija portretas
nes tai pirmieji eilėje turbūt prie valdiško turto.... direktoriai, savininkas, viršininkas....

ale tai

ale tai portretas
koki tie rusai buvo bailūs-užteko 4 vyrų ir visą pasienį atidavė.:Paliko visus laivynus/kuriuos paskui hienos sudraskė į skutelius ir surijo/uostą su įrangom, Smeltės bandomaja, Vakarų laivų ir Baltijos laivų gamyklas..Ir dar daug ko, ko šiai dienai neliko net pėdsako:D).TEGYVUOJA MŪSŲ NEPRIKLAUSOMA LIETUVA PASIEKUS TOOOOKIĄ NEAPSAKOMĄ GEROVĘ!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių