Baigia atnaujinti medinius takus

Paplūdimiuose baigiami atnaujinti mediniai takai. Vieni buvo remontuojami, kiti keičiami naujais. Pabrėžiama, kad pliažuose sąlygos yra ypač atšiaurios ir mediena greitai susidėvi.

Medinių takų atnaujinimo darbai jau persikėlė į Pirmąją Melnragę. Remontuotas takas, esantis prie molo, kur praeina ypač daug žmonių įvairiais metų laikais.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas teigė, kad iš pradžių galvota šioje vietoje kloti naują medinį taką, tačiau planai pakeisti dėl kainos.

„Naujo tako pagaminimas atsieitų apie 10 tūkst. eurų. Tad nutarėme dar paremontuoti. Vėliau žiūrėsime, ką daryti“, – teigė direktorius.

V.Urbonas atkreipė dėmesį, kad takas prie molo gaminamas iš storesnės medienos – ne pustrečio, o keturių centimetrų storio, mat čia praeina labai daug žmonių.

Šiemet paplūdimiuose esančių medinių takų, laiptų remontui savivaldybė skyrė 30 tūkst. eurų. Darbus atliko viešąjį konkursą laimėjęs rangovas.

Šiemet jame dalyvavo 12 bendrovių. Praėjusiais metais vos ne du kartus daugiau – 21. Pasirinkta įmonė, pasiūliusi mažiausią kainą.

Anot V.Urbono, dažnai sulaukiama priekaištų, jog šie darbai atliekami gana vėlai.

Tačiau vadovas atkreipė dėmesį, kad tik vasarį, patvirtinus miesto biudžetą, paaiškėja, kiek pinigų šiam tikslui bus skirta. Vėliau organizuojamas konkursas. Procedūros užtrunka.

„Dėl to anksti pavasarį ir negalime pradėti darbų. O kol nežinome, kiek gausime pinigų, negalime skelbti konkurso“, – komentavo direktorius.

V.Urbonas patikino, kad remontuoti takus, laiptus reikia nuolat ir kasmet.

„Ypač daug rūpesčių kyla dėl laiptų. Kopa apauga, reikia "auginti" ir laiptus. Ant vienų montuojame kitus, kad žmonės galėtų patogiai patekti į paplūdimius. O kur dar smėlio pustymas? Po audrų reikia nukasti takus, laiptus. Titaniškas darbas“, – apibendrino direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Urbonai šakaliene ir dūda užleiskite vieta jeunimui

albinas

albinas portretas
atremontuosit taką,otas bordakas už tvoros taip ir gadins visą pajūrio įdilę.Susidaro įspūdis kad mes turime šimtus kilometrų papludimių
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių