Baiminamasi aikštės prie „Meridiano“ užėmimo

Savivaldybės ir "Meridiano" paramos fondo bendradarbiavimo sutarties projektas tarp miesto politikų sukėlė diskusijų audrą. Baiminamasi, kad noras tvarkyti šalia barkentinos esančią teritoriją nevirstų jos užėmimu.

Aikštę prižiūrėtų patys

Vakar bendradarbiavimo sutarties tarp uostamiesčio savivaldybės ir Klaipėdos jūrinio miesto simbolio "Meridianas" paramos fondo projektas buvo svarstytas Teritorijų planavimo komiteto posėdyje.

Numatyta, kad fondas apsiimtų prižiūrėti 1,5 tūkst. kv. metrų ploto teritoriją, esančią prie krantinės, prie kurios prišvartuota barkentina.

Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas aiškino, kad fondas pagal sutartį įsipareigotų įrengti "Meridiano" švartavimosi vietą bei prižiūrėti knechtus ir kitus laivų tvirtinimo įrenginius.

Fondas taip pat turėtų suremontuoti teritorijoje pastatytus medinius suolus ir juos prižiūrėti, užtikrinti švarą ir tvarką. Jis pasirūpintų ir šaligatvių remontu, sniego valymu, organizuotų želdinių priežiūrą, šienavimą.

A.Kačalinas pabrėžė, kad fondas negalėtų riboti žmonių patekimo į teritoriją.

Turtas taptų savivaldybės

Sutarties projekte numatyta, kad savivaldybė "Meridiano" fondui šioje teritorijoje leistų vykdyti komercinę veiklą – įrengti lauko kavinę, organizuoti prekybą. Jį būtų siūloma atleisti nuo rinkliavos už prekybą viešose vietose.

"Būtų įsipareigota kasmet rengti ir teikti miesto tarybai sprendimą dėl atleidimo nuo vietinės rinkliavos už leidimą prekiauti ar teikti paslaugas fondo prašyme nurodytame plote. Dėl šio klausimo bus pasisakoma atskirai", – tvirtino vedėjas.

Nurodoma, kad teritorijoje šalia "Meridiano" krantinės turtas taps savivaldybės nuosavybe ir už jį nebus atlyginta. Pasibaigus sutarčiai fondas turės teisę pasiimti tik tokį turtą, kurį galima atskirti be žalos.

Įsipareigotų 10 metų
Pasirašiusi sutartį, savivaldybė, prieš organizuojant šioje vietoje renginius, darbus, turės tai iš anksto raštu suderinti su "Meridiano" fondu.

"Ši nuostata negali būti aiškinama, kaip ribojanti savivaldybės teisę, valdyti, naudoti ir disponuoti savo turtu teritorijoje šalia burlaivio", – pabrėžė A.Kačalinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

msd

msd portretas
daug yra išmintinguų posakių liaudyje: ...nei sau, nei kitiems... ...išsiimk rąstą sau iš akies, ne į šiaudą kito aky žiūrėk... O linksmiausia dalis, aišku, derinimai - tai tikrai labai dalykiškas,europietiškas, "politiškas" ir korektiškas sprendimas.Aišku, kaimynas nesutiks, paparašys daug milijonų ir aikštę toliau puoš "boružėlės" ir sudarkyta - "korektiškai /etiškai" perdaryta gerbiamos tarybos narės architektūra...

Teip

Teip portretas
Manau, kad tegul tvarkosi laive. Krantines ir suoleliai turi buti laisvai prieinami kiekvienam zmogui, o ne aptverti ir apstatyti mokamomis vietomis ar panasiai. Aplinka savivaldybe tegul tvarko, cia jos reikalas.

Naujioviu is svetur kaimynu Latviu ,Kylis Praha koks judesys

Naujioviu is svetur kaimynu Latviu ,Kylis Praha koks judesys portretas
Kodel ir ne tegul tvarko ,bet kaska naujio visai seimai poilsiui ,tik ne medinius siltnamius kaip dabar turi prisistate prie kaviniu geda ziureti .Prie topacio reiketu ir kitas aikstes atiduoti ,Prie Vaidilos kin..,Debreceno ir taip toliau .Uztektu pasidairyti pas kaimynus Kylija ,Prahoja senamiestis verda nuo judesio ,kiek visokiu renginiu ,patiekalu gausa ,karstas vynas ,kepta mesa ant zarijiu ,gausa sumustiniu su keptom desrelem ,blynai ,pirageliai . O pas mus kas lavasai ,kebebai ,kepta duona ,picos ,ceburiekai viskas tik sveikatos losinimas ,kodel nera jokio sveiko maisto ,vegetariniu patiekalu ,O tame skverelika tiktu gyva rami muzika su grazia scena ,rengti vakarones ,amatu sventes ,irengti kaskokia apsvalgos aikstele su stikline uzuoveja ,gero ap[svietimo ,ir daugiau laivu Danes upeja gal net koki karini ,ar zveju laiva kur butu rukyta zuvis ...Naujioviu ,naujoviu kad pritraugti sveciu turistu .Baigesi skuduriniu era ,pilnas internetas tu skuduru .Geru vandens pramogu..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių