Balandį butų pardavėjai taikė 10 proc. nuolaidą

Klaipėdos mieste parduodamų butų skelbimuose per paskutinį mėnesį butų kainoms buvo taikomos vidutiniškai 10 proc. nuolaidos. Tačiau pastebėta, kad Klaipėdoje mažiausiai skelbimų (lyginant su Vilniumi ir Kaunu), kuriuose pardavėjas būtų sumažinęs kainą. Pernai balandį butai buvo parduodami vidutiniškai už 6800 Lt/kv.m, šiemet - už 6000 Lt/kv.m. 

Nors šių metų balandį butų kainos Vilniaus mieste mažesnės nei 2008-ųjų balandį, tačiau pirkėjai dar gali tikėtis nuolaidų. Pernai tuo pačiu metu vidutiniškai 8000 Lt/kv.m siekusios butų kainos sostinėje šiais metais yra pakitusios iki vidutiniškai 6700 Lt/kv.m (neatsižvelgiant į statybą, mikrorajoną ar įrengimą). Tačiau išanalizavus skelbimuose pateikiamą informaciją, matyti, kad pardavėjai per kovo-balandžio mėn. taikė vidutiniškai 10 proc. nuolaidą. Nors yra skelbimų, kuriuose kainos sumažintos 20 ar daugiau nei 25 proc. 

Kaune butų kainos taip pat pastebimai mažėjo nuo praėjusių metų balandžio: pernai tuo pačiu metu vidutiniškai 5000 Lt/kv.m siekusios butų kainos šiemet yra nukritusios iki 3800 Lt/kv.m. Išanalizavus skelbimuose pateikiamas nuolaidas, matyti, jog pardavėjai per paskutinį mėnesį Kauno mieste esančių butų kainas mažino vidutiniškai 10 proc., nors yra butų, kuriems pritaikyta 25-30 proc. nuolaida. 

Informacija pateikta, remiantis didžiausiame nekilnojamojo turto portale aruodas.lt publikuotų skelbimų apie parduodamus butus statistika.


Šiame straipsnyje: butų kainosnamų kainosNT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių