Baltijos jūrą iškeitė į vandenyną

Ne visi lietuviai gero uždarbio dairosi Anglijoje ar Norvegijoje, kai kurie laimę atranda ten, kur paprastai kiti tik ilsisi. Tarifa – vėjų gairinama Ispanijos provincija, kurią gyvenimui pasirinko klaipėdietis Mantas Žemgulis. Europos nuotykių sostine pramintame kampelyje jaunuolis įkūrė jėgos aitvarų mokyklą bei nedidelį viešbutį. Konkurencija čia milžiniška, tačiau optimizmo nestokojantis jaunuolis tiki savo sėkme.

Pradėjo nuo nulio

Saulė, bangos, burlentės, įdegę ir besišypsantys žmonės, siekiantys pagauti vėją bei sėkmę. Kur pasisuksi, matyti bent po vieną jėgos aitvarų mokyklą. Jų čia – mažiausiai šimtas. Toks pirmasis ir, ko gero, tikrasis įspūdis apima atvykus į "kaituotojų" rojumi vadinamą Tarifą.

Tai vieta, kur susitinka Viduržemio jūra ir Atlanto vandenynas. Saulėtą dieną iš čia gali grožėtis padūmavusiais Afrikos krantais, iki jų – vos keliolika kilometrų. Tokiu vaizdu kasdien mėgaujasi vandens stichiją prieš aštuonerius metus pamėgęs 27-erių klaipėdietis M.Žemgulis.

Nutaręs apsigyventi ten, kur karšta bet kuriuo metų laiku, susikrovė daiktus ir išvažiavo į Tarifą. Nė nežinodamas, išdegs planas ar ne. Mat jaunuolis ketino užsidirbti mokydamas kitus to, ką pats geriausiai sugeba – jėgos aitvarų sporto.

"Man patinka avantiūros, pradėti kažką nuo nulio", – šypsojosi nuotykių ieškotojas.

Šiandien Tarifoje veikia Manto įkurta jėgos aitvarų mokykla pavadinimu "Kite Funk". Konkurencija, kur be klaipėdiečio yra dar tūkstančiai tokių pat vandens sporto profesionalų, – didžiulė. Tačiau nuosavą verslą svetur vystantis lietuvis pakilios nuotaikos ir Ispaniją jau vadina namais.

Kurortą, kur gyvena jau ketverius metus, nuo Šiaurės Afrikos pakrantės skiria apie 15 km pločio Gibraltaro sąsiauris. Dėl to jam kasdien tenka sutikti įvairių tautybių ir kultūrų žmonių.

Vysto verslą

"Dabar ten – visas mano gyvenimas, hobis ir darbas. Spėjau pramokti ispanų kalbą. Tiesa, didžiąją dalį Tarifos gyventojų sudaro tokie pat atvykėliai, kaip ir aš, tad dažnai bendraujame angliškai. Šiame miestelyje vyrauja tikra tautybių maišalynė: daug afrikiečių, olandų, anglų, norvegų. Net trečdalį poilsiautojų čia atvilioja vandens sportas, taip pat Tarifoje gana populiarus paukščių bei vandens gyvūnų, tokių kaip rykliai, banginiai stebėjimas, itin mėgstamas laipiojimas uolomis, jodinėjimas", – pasakojo pašnekovas.

Provincijoje, kur vyrauja stiprūs vėjai, gyvenimas verda dideliu tempu. "Nesvarbu, žiema ar vasara, sezonas ten – visus metus. Būtent todėl ši vieta itin mėgstama tarp buriuotojų bei jėgos aitvarų entuziastų", – su užsidegimu kabėjo Mantas.

Klaipėdiečio įkurtoje jėgos aitvarų mokykloje "Kite Funk", kur jis dirba drauge su pagalbininkais iš Vokietijos ir Prancūzijos, vasaros sezono metu plaukti išmoksta apie 80 smalsuolių. Taip pat turistams jis teikia nakvynės ir maitinimo paslaugas.

"Atidariau mini viešbutuką, kuriame paprastai apsistoja į kurortą atvykstantys poilsiautojai. Mano klientai daugiausia – norvegai, anglai, olandai, taip pat ir lietuviai. Patys ispanai dažniausiai renkasi savo tautiečių teikiamas paslaugas", – vardijo Mantas.

Klaipėdietis instruktoriumi yra dirbęs daugelyje pasaulio šalių, tačiau likti Europoje jis nutarė dėl čia galiojančių socialinių garantijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis  portretas
Šaunuolis! Go on! ;)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių