Baltijos jūroje baigėsi Patrulinių laivų diviziono mokymai

Šią savaitę Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje vyko Karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilės Patrulinių laivų diviziono laivų jūrinių operacijų mokymai ,,Baltasis balandis 2011“.

Mokymuose Baltijos jūroje dalyvavo patruliniai laivai P11 „Žemaitis“, P12 ,,Dzūkas“, P14 ,,Aukštaitis“ ir P32 „Sėlis“ ir Karinių oro pajėgų sraigtasparnis MI-8.

Mokymų metu buvo atliekamos ir tobulinamos įvairios procedūros, tokios kaip karo laivų manevravimas formuotėse, šaudymas iš laivų artilerinių pabūklų, priešlėktuvinės gynyba, antvandeninės kovos, laivų logistinis aprūpinimas jūroje ir kiti veiksmai. Kariai treniravosi užkirsti kelią vandens įsiveržimui esant korpuso pramušai, bei gaisro valdymui laive. Taip pat vyko  pagalbos teikimo kitiems laivams pratybos ir laivų darbo su sraigtasparniu mokymai.

Pagrindiniai mokymų tikslai buvo patikrinti laivų įgulų kovinį pasirengimą, bei tobulinti Karinių jūrų pajėgų laivų gebėjimą vykdyti bendras operacijas jūroje vientisame junginyje. Mokymų metu didelis dėmesys buvo skiriamas NATO procedūrų vykdymui bei operacinės anglų kalbos naudojimui tarp KJP laivų.

Mokymams pasibaigus buvo aptarta įgyta patirtis bei išmoktos pamokos, kurias apibendrinus ir išanalizavus bus pateikti pasiūlymai kovinio rengimo tobulinimui.


Šiame straipsnyje: KJPkaro laivai

NAUJAUSI KOMENTARAI

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Tik lietuviai dalyvavo mokyme?

mmmm

mmmm portretas
Tik :)

idomu

idomu portretas
tai kas laimejo?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių