Baltijos jūroje vyksta tarptautiniai kariniai mokymai

Šią savaitę Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje Baltijos jūroje vyksta tarptautiniai kariniai mokymai „Baltijos tvirtovė 2009“ (angl. „Baltic Fortress 09”).  

Mokymuose dalyvauja šeši su Baltijos eskadros (BALTRON) vėliava plaukiojantys ir papildomai šiems mokymams priskirti Lietuvos ir Latvijos karinių jūrų pajėgų (KJP) karo laivai. Lietuvai šiuose mokymuose atstovauja trys šalies KJP laivai - patrulinis laivas „Žemaitis” (P11), patrulinis laivas „Skalvis“ (P33) ir minų paieškos ir neutralizavimo laivas „Sūduvis” (M52). 

Šios pratybos - 2008 metais pradėti ir kasmetiniais tapę tarptautiniai mokymai, kurių metu įvertinamos tarptautinių Baltijos šalių jaunesniųjų štabo karininkų kursų klausytojų žinios, taip pat tobulinami karo laivų įgulų įgūdžiai jūroje. 

Pratybų metu taip pat tobulinami manevravimo, šaudymo, išminavimo, laivų konvojavimo, laivų sulaikymo jūroje, paieškos ir gelbėjimo, pagalbos suteikimo jūroje įgūdžiai, stebimas ir tobulinamas štabo karininkų reagavimas į besikeičiančią situaciją imituojant karinę operaciją jūroje pagal karinio konflikto scenarijų, kilus terorizmo grėsmei. Mokymai atliekami pagal NATO doktrinas ir procedūras. 

Mokymus organizuoja ir jiems vadovauja Baltijos šalių tarptautinių jūrų jaunesniųjų štabo karininkų kursų klausytojai. Mokymus stebi Baltijos eskadros štabas. 

Rygoje organizuojamuose Baltijos šalių tarptautiniuose jaunesniųjų štabo karininkų kursuose kartu su Latvijos ir Estijos karininkais studijuoja keturi Lietuvos KJP atstovai. Šių kursų trukmė - šeši mėnesiai.


Šiame straipsnyje: pratybos jūroje

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių