Baltijos prospekte išdygs nauji namai

Darbininkų judėjimas šalia Baltijos prospekto daugiabučių namų sukėlė miestiečių nerimą. Jie baiminasi, kad nauja kaimynystė gali pabloginti jų gyvenimo sąlygas.

Už šalia Taikos ir Baltijos prospektų žiedinės sankryžos stovinčių 107 ir 109 numeriais pažymėtų namų juda sunkiasvorė technika.

Gyventojai sužiuro pro langus ir suprato, kad prieš dešimtmetį pradėtos ir krizės sustabdytos statybos atgimsta. Čia jau stumdomos žemės, kalami kuoliukai, žymintys tik statybininkams suprantamus dalykus.

Dešimtmečius priešais savo namus matę plyną lauką klaipėdiečiai sunerimo, ar šalia neišdygs daugiaaukščiai namai, ar jie neužstos saulės.

Labiausiai čia gyvenančius klaipėdiečius jaudina, ar įvaža prie naujų namų nesidrieks per jų kiemus ir ar naujų kaimynų automobiliai neužkimš ir taip mašinų netalpinančių kiemų.

Kol kas naujos statybvietės teritorija dar neaptverta, nėra ir informacinių stendų, kuriuose kaimynai tikisi pamatyti, kokie statiniai išdygs prieš jų namus, kas juos statys, kada ketinama baigti darbus ir kitos informacijos.

Kaip paaiškino Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vadovas Gediminas Pocius, minėtoje vietoje numatyta statyti keturių korpusų daugiabučius gyvenamuosius namus.

Čia turėtų išaugti keturi septynių aukštų su mansardomis viršutiniuose aukštuose namai.

Viena įvaža į šį kvartalą numatyta nuo Baltijos prospekto pusės per "Lietuvos draudimo" kiemą, kita – iš Minijos gatvės, pro "Nefridos" kliniką.

Pagal projektą, nauji namai turės požemines automobilių aikšteles, kiekvienam butui teks po vieną vietą mašinai. Kažkiek transporto priemonių dar turėtų tilpti namų kiemuose.

Pastatai turėtų būti išdėstyti poromis rytinėje ir vakarinėje sklypo dalyse.

"Anksčiau toje vietoje buvo pelkynai, kažkada, kai dar buvau paauglys, ten žvejodavau karosiukus. Tuščia buvusi erdvė turėtų užsipildyti moderniais statiniais. Projektas buvo paruoštas ir priimtas dar 2008 m., statybas sustabdė krizė. Kadangi dabartinis sklypo savininkas neprašė naujo leidimo, spėjame, kad jis pasinaudos jau esamu projektu. Kaimyninių namų žmonių gyvenimo kokybė negali pablogėti labiau, nei leidžia įstatymai", – pasakojo G.Pocius.

Statytojai jau kreipėsi į savivaldybę prašydami leisti tvarkyti žemę ir iš dalies apriboti eismą šioje vietoje, nes nori važiuoti į statybvietę sunkiąja technika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Natalija

Natalija portretas
Baisus triukšmas nuo ryto iki vakaro. Dulkės. Išsimiegoti nėr šansų

ezys

ezys portretas
>>>Jori nera ten blokinuku aplinkui, plytiniai namai tarybinio laikotarpio pabaigos, nepriklausomybes pradzios laikotarpio. Visa truksma nuo Baltijos pr. uzstoja daugiaauksciai, o i pietus vien tik zali plotai, mokyklu stadionai :) Tauralaukyje juk nera jokios socialines infrastrukturos, tuo tarpu cia 500 metru spinduliu visi didieji prekybos centrai iskaitant akropoli :) Baseinas, Svyturio arena, tarptautine perkela, keltas i smiltyne, zveju kulturos rumai, kelios mokyklos, vienintelis naujos statybos darzelis klaipedoje (gal net ir visoje Lietuvoje), poliklinika, bus irengiamas sakuru parkas. Taip pat tai geografinis miesto centras. Maluno projekte aisku vaizdas per langa puikus, bet triuksmo tikrai daugiau bus, nes jis praktiskai prie pat gatves, o ir kontingentas kitoje gatves puseje socialiniuose bustuose ir tie patys jusu mineti blokinukai ;)

darius

darius portretas
Taip, tarybiniais laikais taip netankindavo, tik dabar tankina tarybinius rajonos, kurie atitiko sanitarines normas - ar statybos normos pasikeite, ne - savivaldybe nori daugiau uzdirbti is miesto zemes pardavimo.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių