Baltijos šalys kartu kovos su potvyniais

Per dvejus metus Estijos, Latvijos ir Lietuvos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos sudarys bendras kovos su potvyniais pajėgas - civilinės saugos modulį BaltFloodCombat. Gavusios Europos Komisijos finansinę paramą, jos įsigis tam tikros įrangos siekdamos sustiprinti pasirengimą reaguoti į potvynius, įvykus nelaimei šalyje arba teikiant pagalbą kitoms Europos šalims.

Pagal dvejų metų trukmės projektą, kuris pradėtas šių metų pradžioje ir yra iš dalies finansuojamas Europos Komisijos, kiekviena iš Baltijos šalių turės specialųjį padalinį, kurį sudarys išmokyti specialistai, mobilus didelio našumo siurblys su atitinkamais priedais ir transporto priemonės. Trys padaliniai suformuos modulį, kuris galės būti panaudotas Baltijos šalyse arba kur nors kitur Europoje.

Projekte modulio nariams numatyta speciali mokymų sesija. Jos metu bus supažindinta su Europos Bendrijos civilinės saugos mechanizmu, operatyvaus reagavimo pagrindais, koordinavimo su kitomis komandomis ir moduliais ypatumais, techniniais aspektais ir komunikacijos procedūromis. Daug dėmesio bus skirta įvykusiems potvyniams: reagavimo strategijai, taktikai ir grėsmėms nagrinėti. Planuojama pasikviesti tarptautinio lygio ekspertus kaip dėstytojus ir instruktorius.  BaltFloodCombat modulis bus patikrintas 2010 m. gegužę Latvijoje vyksiančių lauko pratybų metu.

Pagal projektą iš viso bus išmokyti 45 Baltijos šalių specialistai. Operacijų metu komandą sudarys 15 asmenų, atstovaujančių visoms trims šalims. Estijos pagalbos teikimo komanda užtikrins logistinį aprūpinimą vykstant operacijai.  


Šiame straipsnyje: potvynisBaltFloodCombat

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių