Baltų vienybės šventėje – svečiai iš Latvijos

Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelyje šeštadienį skambėjo senjorų meno kolektyvų dainos. Čia jau dvyliktą kartą buvo švenčiama Baltų vienybės diena. Pastaroji Latvijoje net yra priskiriama valstybinėms šventėms.

Dvyliktoji Baltų vienybės ir latvių kultūros dienų šventė „Lietuva ir Latvija bendros šaknys“ skirta paminėti 1236-ais įvykusį Saulės mūšį. 2000-ais Lietuva ir Latvija minėto mūšio dieną – rugsėjo 22-ąją – paskelbė Baltų vienybės diena. Būtent šią dieną, 18 val. 46 min. saulė pasiekia rudens lygiadienio tašką.

Ta proga į uostamiestį šeštadienio popietę atskubėjo svečiai iš Latvijos. Pasirodė Rygos, Jurmalos, Rezeknės, Nicos teatrai, taip pat Klaipėdos bendrijų meno kolektyvai – senjorų klubas „Klaipėda“ ir kiti. Prasidėjus renginiui, nugriaudėjo šventiniai saliutai už baltų tautas, buvo giedamas baltų himnas.

Renginio atidaryme dalyvavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pastebėjo, kad tikintieji baltų vienybės idėja turėtų savo entuziazmu užkrėsti ir jaunąją kartą.

„Visas pajūris švenčia Baltų vienybės dieną. Turime gražią istoriją ir paveldą, kuriuos privalome puoselėti kiekvieną dieną. Būtų dar gražiau, jei matytume daugiau jaunų veidų. Taip pat smagu pasveikinti bičiulius iš Latvijos ir tai, kad neprarandame entuziazmo drauge puoselėti baltų tradicijas“, – šypsojosi V. Grubliauskas.

Atvirą klaipėdiečiams ir miesto svečiams šventę surengė asociacija Baltų unija ir Klaipėdos apskrities latvių asociacija „Atpūta“. Jau ilgą laiką Lietuvos ir Latvijos tautas artina Baltų unijos pirmininkas Gotfridas Tapinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lape

lape portretas
Baltu valstybine nedarbo diena turetu buti ir Lietuvoje. Tiktai asociacija su baltu kultura ir baltu genetika gali ishsaugoti lietuva ir latvija dabartiniame globalizacijos ir rasinio maisymosi fone.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių