Baseino statyboms – išskirtinis dėmesys

Klaipėdoje vykstančios naujo daugiafunkcio sveikatingumo centro statybos – lyg po didinamuoju stiklu. Statybvietėje antradienį apsilankęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas domėjosi, ar nenukrypstama nuo grafiko, ar užtikrinama darbų tvarka.

V.Grubliauskas teigė sulaukęs kai kurių gyventojų klausimų, ar Dubysos gatvėje prasidėjusiose statybose laikomasi tokiems darbams taikomų reikalavimų, tiksliau – ar iš statybvietės išvažiuojantis transportas purvu neteršia teritorijos prieigų ir pagrindinių miesto gatvių.

Uostamiesčio vadovui paaiškinta, kad šiuo metu statybvietėje yra sunku užtikrinti išriedančių automobilių ratų plovimą vandeniu, todėl pasirinktas kitoks sprendimo variantas.

Pasirūpinta, kad kasdien periodiškai būtų plaunama greta statybvietės esanti gatvelė. Tokiu būdu siekiama, kad iš statybvietės į pagrindinę gatvę išvažiuojantys automobiliai jos neterštų.

V.Grubliauskas statytojų atstovui pabrėžė, kad valymo darbų grafikas neturėtų būti mechaniškas. Esą jį reikėtų koreguoti pagal oro sąlygas, kad į gatves sunkiasvoris transportas neišriedėtų purvinais ratais.

"Laikant ranką ant paties svarbiausio miesto objekto pulso, svarbu jausti, ar iš tikrųjų pulsas yra ritmingas, ar neatsiliekama nuo numatytų grafikų", – tvirtino miesto vadovas.

Tvirtinama, kad šiuo metu darbai vyksta sklandžiai.

Naujas baseinas su sveikatingumo centru turėtų būti baigtas statyti maždaug po metų. Todėl, pasak V.Grubliausko, statybų grafikas neleis atsikvėpti.

Miesto vadovas patikino, kad ateityje jo vizitai į statybų vietą bus gana dažni.

Susitikimo metu aptartas ir dar vienas svarbus klausimas, siekiant užbėgti už akių potencialiems trukdžiams.

Vos pradėjus kasinėti, statybvietėje buvo rasta daug įvairių atliekų, todėl V.Grubliauskas domėjosi, ar nėra grėsmių, jog dirbant bus užkabintas koks nors vamzdis, ir uostamiestyje pasikartos prieš šventes Vilniuje nutikusi istorija.

Tačiau miesto merui buvo užtikrinta, kad jokių panašių grėsmių neturėtų kilti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pietinės gyventojas

Pietinės gyventojas portretas
O Pietinėj gatvėj ar Meras buvo ? Ten kitą baseiną stato ir žymiai energingiau- nuo ryto septynių iki vakaro dešimtos ir šeštadieniais ir sekmadieniais.Va ten tiktrai gali pritrūkti pinigų, nes kasa žemę naišku nei kiek ,nei kur...

seklys

seklys portretas
o kas valdys baseina ? ar kaip ir arena kazkas valdys ir dar primokes ,kad valdo ?

Ai...

Ai... portretas
Taip pat sėkmingai galėjau ir aš eiti patrukdyti statybininkus, savais klausimais. Jei meras būtų inžinierius, tai dar suprasčiau. Dabar tai keistai atrodo.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių