Bažnyčia užsimojo statyti parapijos namus

Greta Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios turėtų atsirasti ne tik dar vienas pastatas, bet ir požeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

Pagrindinis tikslas, kodėl už bažnyčios norima statyti parapijos namų ir administracinio pastato kompleksą – sutvarkyti teritoriją. Be to, jau kurį laiką juntamas ir parapijos namų poreikis. Juose norėtų rinktis bendruomenė, įvairios organizacijos.

Numatoma, kad parapijos namuose galėtų vykti įvairūs renginiai. Jie būtų organizuojami ir vidiniame kiemelyje, kuris būtų suformuotas pastačius parapijos namų kompleksą.

Parapijos namų planuojamas aukštingumas 3-4 aukštai. „Už bažnyčią jie aukštesni tikrai nebus“, - juokavo Klaipėdos savivaldybės urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas.

Teritorijų planavimo komiteto nariams, kurie pirmadienį svarstė detaliojo plano koncepciją, klausimų kilo, kodėl po parapijos namais yra suplanuota požeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

Esą žmonių į maldos namus neatvažiuoja tiek daug, kad ir neužtektų vietų automobilius palikti aplinkinėse gatvėse.

Projektuotojai paaiškino, jog bažnyčioje yra 600 vietų. Skaičiuojama, kad 15 vietų yra priskiriama viena vieta automobiliui, todėl ir numatoma projektuoti 80 vietų požeminę aikštelę.

„Tegul lenda po ta žeme, negi gaila“, - konstatavo komiteto narys Ivanas Romanovas.

Parapijos namai būtų statomi už parapijiečių aukas ir rėmėjų lėšas.

Kol kas neprognozuojama, kada jie galėtų iškilti.

Marijos Taikos Karalienės bažnyčiai priklauso beveik hektaro ploto dydžio sklypas. Paveldosaugininkai projektui jau pritarė. Koncepciją dar turi palaiminti miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal

Gal portretas
neverta riboti noru,o gal kas jachta atplauks,ar lektuveliu atskris?Lai daro dar ir aerodroma,ir prieplauka 160-iai laiveliu.A?Nenori?O gal uzsimanys!

Puiku.

Puiku. portretas
Tegu stato. Mieste nuo to bus tik gražiau. Bet prieš tai tegu kasos aparatą pajamoms fiksuoti tegu nusiperka ir pajamas deklaruoja.

vidma

vidma  portretas
teisingai plietoja bizni ,
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių