Be feisbuko – nė žingsnio

Klaipėdiečius papiktino uostamiesčio politikai, kurie tarybos posėdžio metu, užuot gilinęsi į sudėtingą naujo miesto biudžeto problematiką, naršė socialiniuose tinkluose. Be feisbuko nė žingsnio nustygti negalintys tarybos nariai atkirto, jog tai – jų darbo su rinkėjais dalis.

Papiktino politikų požiūris

Per pastarąjį Klaipėdos miesto tarybos posėdį, kai prasidėjo pats naujo miesto biudžeto svarstymo įkarštis, uostamiesčio mero pavaduotojas Artūras Šulcas savo feiskuko paskyroje pasidalijo straipsniu apie nuslėptą Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkės Lauros Matjošaitytės "Naisių vasaros" tyrimą ir užrašė: "Kažką ji man primena. Atsimenu. Kildišienę."

Netikėtai šį įrašą pastebėjęs vienas pilietiškas klaipėdietis ne juokais supyko.

"Aš esu rinkėjas. Balsavau už kai kuriuos šiuos žmones. Ir jie dabar iš manęs tyčiojasi. Ar miesto pinigų skirstymas – nesvarbus dalykas? Svarbiau pigūs pokštai ir dar pigesnis virtualus žaidimas politiku? Juolab A.Šulcas nuolat "tūno" feisbuke, tai matosi pagal jo įkeltus įrašus ar pasidalintus straipsnius", – įtarė akylai politikus stebintis žmogus.

Balsavau už kai kuriuos šiuos žmones. Ir jie dabar iš manęs tyčiojasi.

Vyras teigė, jog pastebėjęs, kad, užuot sprendę svarbius klausimus, politikai neretai atsikirtinėja vieni kitiems feisbuke ir riejasi jau ne tik tiesiogiai, bet ir virtualioje erdvėje.

"Suprantu, kad net jie suvokia, jog ne visada gražiai atrodo rėkaudami, ypač kai ir konkurentas neieško žodžių kišenėje. O tarybos posėdžiai juk transliuojami viešai, kas norėtų apsijuokti? Todėl dabar ir pešasi feisbuke", – mano klaipėdietis.

Atsakė dainos žodžiais

Mero pavaduotojas A.Šulcas šios klaipėdiečio kritikos nepriima, nors yra vienas aktyviausių socialiniuose tinkluose darbo metu.

"Mano prievolė yra darbas su rinkėjais. Lygiai taip pat aš atsiliepiu telefonu, lygiai taip pat bendrauju su žmonėmis užkalbintas gatvėje, atsakau elektroniniu paštu. Bendravimas feisbuke yra viena bendravimo su rinkėjais formų. Taip, tą darau net per tarybos posėdį, nes tada būna daugiausia laiko, juk visą tą informaciją jau būnu girdėjęs ir skaitęs penkis kartus. Bendrauti reikia visada ir visur. Turi būti atviri visi langai ir visos durys", – tikino A.Šulcas.

Vicemeras pabrėžė, jog yra politikas, kuris turi bendrauti su savo rinkėjais.

Esą, jei jis savo paskiroje paskelbtų fotografijas su gėlytėmis ar kačiukais, tada gal būtų galima suabejoti, ar naudojimasis feisbuku yra tikslingas, tačiau A.Šulcas tikino, jog dalijasi politinėmis aktualijomis.

"Tą patį gali daryti visi mano kolegos. Kodėl nedaro? "Negaliu atsakyti už visą Odesą" (dainos iš sovietinio filmo "Du kariai" žodžiai – A.D.). Manyčiau, kad politikai turi bendrauti ir nieko neslėpti. Be to, neigiamai vertinu draudimą visiems savivaldybėje naudotis socialiniais tinklais. Tai gal tada drauskime ir telefonu kalbėtis? Suprantu, kad Lietuva yra draudimų šalis, nors tai Konstitucijoje ir neparašyta", – ironizavo A.Šulcas.

"Patinka" erotiškos merginos

Feisbuko paskyras turi daugelis Klaipėdos tarybos narių, tačiau ne visi yra aktyvūs vartotojai.

Kai kurie puslapius turi susikūrę tik prieš metus, kiti jau keletą metų nėra paskelbę jokio įrašo ar fotografijos.

Tačiau yra tokių politikų, kuriems, beje, nei pagal politines pažiūras, nei pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus tikrai nederėtų domėtis nepilnametėmis, su jomis flirtuoti virtualioje erdvėje ar juolab prie jaunų, erotika alsuojančių merginų nuotraukų spausti "patinka".

Juk prie kiekvieno tokio paspaudimo lieka pavardė ir labai keistai atrodo, kai solidus pusamžis politikas, deklaruojantis dorą, viešai domisi tokiomis nuotraukomis.

Nuo bilietų iki kačiukų

Per pastarojo tarybos posėdžio batalijas, vasario 21-ąją, politikė Nina Puteikienė feisbuke turėjo laiko pasipiktinti pinigų paskirstymu sportui ir savo paskyroje paliko ilgą įrašą apie tai.

Tarybos narys Tomas Meškinis pasidalijo vienos televizijos žinių reportažo nuoroda, o politikė Lilija Petraitienė – informacija apie pigius bilietus į populiarią operetę.

Vis dėlto dauguma tarybos narių per posėdžius feisbuke nenaršo.

Jų įrašai atsiranda po darbo valandų, savaitgaliais ar švenčių dienomis. Dalijamasi dekoratyvinėmis savo pačių ar šeimos narių nuotraukomis įvairiomis progomis, tačiau pasitaiko ir tokių, kurie dalijasi "kačiukų ir gėlyčių" fotografijomis.

Veto socialiniams tinklams

Ne visi Klaipėdos savivaldybės administracijos darbuotojai, skirtingai nei politikai, turi galimybę darbo metu naudotis socialiniais tinklais.

Ribojimai po spaudoje kilusio triukšmo įsigaliojo 2013 m. spalį, kaip teigė savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vadovė Vilija Venckutė-Palaitienė, efektyvinant sistemų veiklą.

"Buvo tokių momentų, kai net iki 50 procentų informacinio srauto užimdavo feisbuke skelbiamų videožinučių peržiūros. Kilo klausimas, kiek tai susiję su tarnybos veikla. Mums reikėjo galvoti, kaip perskirstyti srautus, kad savivaldybės interesai – teikti paslaugas plačiąja prasme būtų vykdomi pirmiausia, o laisvalaikis – po to. Todėl buvo apsispręsta lokaliame savivaldybės tinkle uždrausti naudojimąsi feisbuku", – dėstė V.Venckutė-Palaitienė.

Kai kam padarė išimtis

Suprasdami, kad kai kurie padaliniai naudotis feisbuku poreikį turi, atskiru prašymu prieigą suteikdavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

N. Puteikienė

N. Puteikienė portretas
Turėjau laiko, nes apie tą pačią problemą kalbėjau ir posėdžio metu: kad Klaipėdos miesto savivaldybė, neatsižvelgdama nei Į ES teisines normas, nei į Vietos savivaldos įstatymą, skiria arti milijono lėšų privatiems sporto klubams. Juk būtent šio posėdžio metu ir buvo svarstomas 2018 metų biudžeto klausimas. Pateikiau pasiūlymą, kad būtų skirtas finansavimas vaikams, turintiems negalią. O teisybės dėlei, reiktų pasakyti, kad posėdžio dieną įdėjau posėdžio tiesioginės transliacijos nuorodą, kad rinkėjai galėtų stebėti ir vertinti tarybos narių darbą. Keista, kodėl neatkreiptas dėmesys į tai, kad tądien, jau pasibaigus posėdžiui, du vicemerai - J. Simonavičiūtė ir A. Šulcas aktyviai "darbavosi" FB, taip pamiršdami tiesiogines savo pareigas, už kurias jiems mokam atlyginimus ir priedus. Ne už FB gi.

Tiesiog šlykštu

Tiesiog šlykštu portretas
kai per svarbias informacines TV laidas kišamas tas feisbukas, kas ka rašė kokia boba kokia nuotrauka išpublikavo, rodo kvailus filmukus su katinais ir pan.Dar taip žemai TV publicistika, žinių agentūros nebuvo nukritusios-žinios geriausiu atveju sukurptos neatsikeliant nuo kėdės,sugraibant beleką tame pačiame internete.O kas iš tikrųjų kaip gyvena ir kas dedasi valdžios, politikos, verslo ar visuomenės gyvenimo frontuose niekaip nesužinosi.Degradacija aukščiausiu laipsniu(ko norėti iš politikų..)

www

www portretas
Kam pagailo FB. Marginalam. Jaučiasi. Savivaldybės skyriaus vadovai privalėtų bendrauti ir FB. Jeigu FB mes priimam kaip greičiausia informacijos pasikeitimo priemonę tai politikams tai yra kaip duona ir vanduo.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių