Be skausmo gyventi tikrai įmanoma

  • Teksto dydis:

Nežmoniškai gelia sąnarius? Susuko sprandą? Taip surakino stuburą, kad net iš lovos išlipti sunku? Saujomis geriame tabletes nuo skausmo, triname skaudamą vietą tepalais. Tam kartui, regis skausmas atlėgsta, bet ateina kita diena, ir vėl žengiame per tą patį kančios slenkstį. Kaip išsivaduoti iš šio užburto lėtinio skausmo rato?

Žinomas gydytojas Albertas Albertjanas, skausmo gydymo pradininkas Vakarų Lietuvoje, turintis daugiau kaip 15 metų patirtį šioje srityje, teigia, kad svarbiausia – nedelsti, nekentėti, nes skausmas savaime nepraeis. Juolab kentėti nėra jokio reikalo. Kvalifikuotą medicininę pagalbą gali gauti kiekvienas žmogus be jokių eilių.

Apie gydytojo A.Albertjano unikalią gydymo metodiką, derinant tradicinę ir netradicinę mediciną, yra girdėję ir pasinaudoję daugelis klaipėdiečių, tačiau kitų Lietuvos vietovių gyventojams tai gali būti gera naujiena.

Injekcijos išvaduoja nuo skausmo

Gydytojo teigimu, pas jį atvyksta daug ilgai kentusių skausmą ligonių. Jiems sunkiau padėti arba gydymas neduoda iškart taip trokštamų rezultatų. „Skausmas – neigiama emocija. Jei jis ilgai trunka, atsiranda psichologinių niuansų. Tad skausmą būtina gydyti. Kuo anksčiau ligonis kreipiasi, tuo pagalba efektyvesnė“, - pabrėžė gydytojas. Vaistų injekcijos į stuburą, medikamentinės blokados – jo kasdienis darbas.

Pacientai kreipiasi ne tik dėl nugaros skausmų. Daugelį žmonių kamuoja sąnarių skausmas. „Gal ne visi žino, kad yra tokia metodika, kai tam tikri medikamentai suleidžiami į patį sąnarį. Pavyzdžiui, sportininkams, kurie dažnai patiria traumų, yra atliekamos hialiurono rūgšties injekcijos. Aš atlieku kiek kitokių medikamentų – kontrotidų – injekcijas. Šis, savo veikimu į hialiurono rūgštį panašus, bet daug efektyvesnis vaistas, vartojamas esant skausmingoms sąnarių patologijoms, atsiradusioms dėl degeneracinių potrauminių ligų, tokių kaip osteoartritas, ar esant sąnario deformacijai. Jis tarsi sutepa sąnarį, kad jis mažiau trintųsi ir kartu mažiau skaudėtų“, - pasakojo A.Albertjanas. anot gydytojo, po kontrotidų injekcijos sąnarių skausmai gali būti numalšinami iki vienų metų, o per jo praktiką ne kartą yra buvę, kad pacientas skausmo nejuto ir dvejus metus. „Aišku, tai priklauso ir nuo patologijos, ir nuo žmogaus gyvenimo būdo – kaip jis elgiasi, ar saugo sąnarius, stuburą“, sakė gydytojas. Aišku viena, - po tokių injekcijų labai pagerėja žmogaus gyvenimo kokybė, jis nebealina savo organizmo kasdiene sauja tablečių, atitolsta sąnarių keitimo dirbtiniais pakaitalais operacija.

Gydo paties paciento kraujo plazma

Dar vienas svarbus kompleksinio skausmo gydymo elementas – gydymas koncentruotos plazmos injekcijomis, dar vadinamas ortokinoterapija. Visas procesas vyksta taip: iš paciento paimama 20 ml veninio kraujo, po to, inkubuojant kraują specialiuose mėgintuvėliuose nuo 6 iki 9 val., susidaro iki 140 kartų daugiau medžiagų, saugančių nuo uždegimų, nei įprastai yra žmogaus kraujyje. Šis koncentratas suleidžiamas į pažeistą vietą.

Po injekcijos mažėja uždegimas, mažėja ir skausmas. Taip gydome sąnarius, sausgysles, stuburą“, - sakė skausmo gydytojas A.Albertjanas. Šią saugią skausmo gydymo procedūrą, neturinčią jokio šalutinio poveikio ir galinčią tapti puikia skrandį ir kitus organus žalojančių tablečių vartojimo alternatyva, jis pradėjo taikyti prieš dvejus metus vienas pirmųjų Lietuvoje.

Anksčiau krepšininkai iš Amerikos skrisdavo į Vokietiją atlikti šių procedūrų. Dabar kraujo plazmos injekcijos prieinamos visiems. Štai mano kaimynas po šių injekcijų, nejausdamas sąnario skausmo ir negerdamas tablečių, gyvena jau pusantrų metų. Tai jis dabar dar ir seserį atvedė pas mane“, - su šypsena pasakojo gydytojas. Beje, įdomi detalė – ortokinoterapija buvo gydomas ir popiežius Jonas Paulius II.

Apsieinama be tablečių

Pasak gydytojo, visais skausmo malšinimo atvejais rezultatą sustiprina kartu naudojama ozono terapija. „Ozonas padeda gydant sąnarių, stuburo, migreninius galvos skausmus. Atlieku ozono injekcijas į stuburą, sąnarius. Ozono fonas gydant lėtinį skausmą ar kitas ligas sumažina vizitų pas gydytojus skaičių ir suvartojamų vaistų kiekį. Tai pasaulyje seniai žinoma sveikatinimo ir gydymo metodika. Deja, pas mus žmonės dar mažai žino apie tai ir, negaudami pagalbos, kenčia“, tvirtino klaipėdietis skausmo gydytojas.

Gydymas be eilių

Į klausimą, ar brangios šios skausmo mažinimo procedūros, gydytojas A.Albertjanas atsako atvirai: „Mes mylime savo pacientus ir norime jiems padėti. Ypač gaila suriestų skausmo garbaus amžiaus žmonių, kurie galėtų gyventi nesikamuodami, jei laiku sulauktų tinkamos medicininės pagalbos. Taip, už procedūras reikia mokėti. Gydyti naudojame naujausius preparatus, o jie kainuoja nepigiai. Tačiau kokia suma įvertintumėte, pavyzdžiui, gyvenimą pusantrų metų be skausmo? Vaistams ir medikų paslaugoms per tą laiką išleisite daug daugiau. Būna, kad skausmas žmonėms po gydymo pas mus atlėgsta ir keliems mėnesiams, ir keliems ar net keliolikai metų. Tai priklauso nuo įvairių faktorių. Atvykstant į kliniką nereikia jokių siuntimų, bet patartina atsivežti savo ligos istoriją: išrašus, nuotraukas ir kt. Taip greičiau pradėsime gydymo procesą“, - sakė medikas.

Pasak privačiai klinikai vadovaujančio gydytojo A.Albertjano, čia natūralūs, saugūs gydymo metodai derinami su tradiciniu gydymu ir pritaikomi konkrečiam pacientui. Būtent tokia taktika duoda geriausių rezultatų.

Dėl skausmo gydymo kreipkitės į Dr. A.Albertjan kliniką – Paryžiaus Komunos g. 2A, Klaipėda, tel. 8 606 91183, 8 46 315111



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stefanija

Stefanija portretas
Su siuntimu i skausmo klinika vizitas nekainuoja,vaistuku kaina 6€.Pakliuni i privatu kabineta vizitas 50€ ,o vaistai 60€

Lina

Lina portretas
Kreipėmės į šią kliniką. Injekcijos labai brangios ir nebuvo veiksmingos. Straipsnis daugiau primena užsakomą.

Lina

Lina portretas
bent apytiksliai parašykit kiek kainuoja
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių