Bėgančius šunis lydėjo žirgai

Sekmadienį, paminėdami Pasaulinę gyvūnų globos dieną, klaipėdiečiai su savo keturkojais draugais dalyvavo tradiciniame bėgime. Šiemet kartu su šunimis renginyje dalyvavo ir du žirgai.

Gyvūnų prieglaudos "Linksmosios pėdutės" atstovai gyventojus su šunimis pakvietė į Vasaros estradą tradiciniam šunų bėgimui.

Renginio organizatorė Simona Šakinytė pasidžiaugė, kad oras bėgimui buvo palankus, nors pradžioje prognozės ir baugino. Šįkart bėgimui užsiregistravo 123 suaugusieji ir 30 vaikų su savo augintiniais.

„Be to, pirmąkart bėgime dalyvavo ir du žirgai su savo šeimininkais. Jie, džentelmeniškai, nebaugindami šunų, į finišą atžygiavo paskutinieji. Jie buvo tarsi iškilminga bėgikų palyda“, – pasakojo S.Šakinytė.

Pasak organizatorių, šiemet ištvermingiausieji miško, asfalto dangomis bei dviračių tako ruožu įveikė penkis kilometrus. Mažiesiems klaipėdiečiams specialiai skirta 200 m trasa.

Taip pat buvo ir gyvūnų išbandymo rungtis, kai šuo pas savo šeimininką turėjo atbėgti įveikdamas kliūčių ruožą, sudėliotą iš skanumynų, žaislų ir kitų viliojančių dalykėlių.

Keturkojis, greičiausiai atbėgęs pas šeimininką ir nieko nepalietęs, pelnė drausmingiausio šuns titulą.

Varžybose dalyvaujančių šunų savininkai atsakė už augintinio sveikatą ir drausmingą elgesį viso renginio metu, privalėjo turėti šiukšlių maišelių ekskrementams bei šunį ar šunis vesti su pavadėliu.

Renginiu gyventojai buvo skatinami ne tik stiprinti savo sveikatą, bet ir prisidėti prie gyvūnų globos įstaigos „Linksmosios pėdutės“ prižiūrimų kačių bei šunų išlaikymo. Aukos dydį rinkosi pats dalyvis.


Šiame straipsnyje: šunysbėgimasaugintiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Daina

Daina portretas
Norėjau ir aš paaukoti šiek tiek pinigų prieglaudai, bet negalėjau prieiti prie palapinės. Nes buvo tokio garso "bumčikai', kad netoli epicentro net bloga darėsi. Dabar man aišku, kodėl daug jaunimo priekurčiai

qqq

qqq portretas
Sėkmės,ir toliau taip.Gražus jaunimas su savo gražuoliais augintiniais .Ačiū jiems visiems prisidėjusiems prie nelaimingų,paliktų( nedorėlių) ,nepavadinsi žmonėmis, šunelių išlaikymo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių