Benamį nužudžiusiam klaipėdiečiui – 11 metų nelaisvės

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį 51 metų klaipėdiečiui Dominykui Razgui, be priežasties nužudžiusiam benamį.

Pernai birželio 20-ąją šis vyras su sugyventine svečiavosi pas bičiulį, kurio gyvenimo draugė globojo benamį. Šaltomis žiemos naktimis priglausdavo jį pernakvoti, o šiltesniuoju metų laiku duodavo jam šilto maisto.

Tądien susirinkusieji girtavo, kliuvo gėralo ir benamiui 53 metų Petrui Jančauskui. Įkaušęs vyras užmigo sėdėdamas ant sofos. Netrukus šeimininkė pamatė, kad jis apsišlapino ir labai supyko.

Įtūžį ant benamio liejo visi, bet labiausiai D.Razgus. Jis nutempė P.Jančauską nuo sofos ant grindų ir puolė jį mušti. Benamis pradžioje raičiojosi, dengė galvą, bet netrukus nurimo. Tada mušeika paliko jį ramybėje, o šeimininkė patarė jo daugiau neliesti, esą išsimiegos ir išeis.

Tačiau P.Jančauskas nebesikėlė, po kelių valandų šeimininkė pastebėjo, kad pamėlo jo ausys. Tačiau policiją ir greitąją ji iškvietė tik trečią nakties.

Nors D.Razgus bandė aiškinti, kad benamį prie konteinerio anksčiau buvo sumušę kažkokie vaikinai, ekspertai tvirtino, kad žmogus mirė nuo daugybės vienu metu į galvą suduotų smūgių.

D.Razgus nuteistas kalėti 11 metų. Už grotų jis jau praleido beveik metus.

Nužudytojo sesers naudai iš kaltininko priteista 1060 litų laidojimo išlaidų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rook

Rook portretas
Įtūžį ant benamio liejo visi, bet labiausiai D.Razgus. Ar teisinėje šalyje gali būti uteistas tik vienas iš keturių žudikų? Jei mušė visi, atsakomybė turi būti uždėta visiems. Bet ne, daroma kaip TSRS laikais, parenkamas tik atpirkimo ožys ir jis pasodinamas. Liūdna, kad toks teisingumas
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių