Benamis prisiglaudė uostamiesčio kapinėse

Vitės kapinių teritorija tapo tikrais namais benamiui. Vasarą gyvenęs po alyvomis, žiemą jis įsikūrė po kitais krūmais, kur įsirengė tikrą šiukšlyną.

Kapinėse palaidota daugybė senųjų kvartalo gyventojų ir Pirmojo pasaulinio karo karių. Tiesa, antkapinių paminklų likę vos keli, bet tai nemažina šios vietos reikšmės. Save gerbiantys žmonės ten net šunų nevedžioja.

Kapinių pakraštyje, prie mūrinės prabangaus namo tvoros, auga krūmai ir laukinė slyva. Tarp šių augalų gūžtą susisuko žmogus. Jis ne tik pasiklojo sau guolį, bet ir ant šakų pasikabino skarmalus, plačiai išsidėstė suneštą mantą. Tarp daugybės daiktų yra ir televizorius.

Asociacijos "Vitės bendruomenė" žmonės apie šią situaciją informavo savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojus, prašydami išpjauti menkaverčius krūmus ir nugenėti medžio šakas. Taip tikėtasi išvalyti ir benamio užterštą vietą.

Asociacijos valdybos pirmininkas Ruslanas Schneiderat pabandė kalbinti valdininkus, klausdamas, kada tai bus padaryta.

Vytauto Petriko nuotr.

Vieną dieną į savo klausimą trumpąja žinute jis sulaukė atsakymo, kad darbininkai buvo atvažiavę į minėtą vietą, tačiau užduoties neatliko, nes rado migyje miegančius benamius, pabijojo ir nusprendė atvykti kitą kartą, kai šių žmonių čia nebebus.

Praėjo dar kelios dienos, bet darbininkai čia negrįžo.

Dienraščiui Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistė Jolanta Rimkienė patikino, kad benamių šioje vietoje neliks dar šiais metais.

Žmogus liks be namų, bet ten jam tikrai ne vieta.

"Mes planuojame jį "ištarabanyti", bet jis turi savo daiktukus pasiimti, taip juk negalima. Aš nekraustau benamių, turiu tik pagenėti tą medį, ir viskas. Kokiu būdu man jį iš ten iškraustyti, dar nežinau. Darbininkai kitą kartą ateis, kai nieko nebus, ir gražiai viską sudės, pagenės medį. Tiesiog dabar esame labai užsivertę darbais, metų galas, turime juos užbaigti. Šis darbelis nėra itin didelis, tą benamį iškrapštysime iki Kalėdų. Žmogus liks be namų, bet ten jam tikrai ne vieta, – kalbėjo J.Rimkienė. – Vasarą turbūt tą patį žmogų iškrapštėme iš alyvų krūmo. Dėl jų tenka vos ne plynai viską išpjauti. Šiaip tų alyvų nebūtų reikėję šalinti, bet buvome priversti jas retinti, nors jos buvo gražios."

Paklausta, ar nevertėtų apie namų neturintį žmogų pranešti socialinėms tarnyboms, valdininkė paaiškino, kad jos darbas – kitoks.

Nakvynės namų darbuotojai kartais ieško pastogės neturinčių žmonių, ketindami jiems suteikti informaciją apie galimybę apsigyventi nakvynės namuose.

Socialinės tarnybos paprastai tokiems asmenims padeda įsigyti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lape

lape portretas
kazin ar toji valdininke kurios darbas kitoks iki kaledu dar eis savo pareigu

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel nera pazymetos kapiniu ribos? Sovietinis palikimas...

Vytautas

Vytautas portretas
Valstybė, verslininkai, žmonės turėtų skirti kelis procentus būstams statyti, kad nebeliktų benamių. Benamiai, tai valstybės įstatymų netobulumo viršūnė. Jei žmogus nusipirko butą, namą, tai niekas neturėtų teisės jo atimti-tokio reikia įstatymo. Visumoje žmonės taptų laimingesni, o gal ir geresni ir valdžia pasikeistų į gerą. Sėkmės.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių