Benamius gyvūnus Klaipėdoje sterilizuos rumunai

Klaipėdoje sumažinti benamių gyvūnų gausėjimą užsimojo veterinarijos gydytojai iš Rumunijos.

Uostamiesčio savivaldybė sulaukė Rumunijos gyvūnų apsaugos fondo „Vier Pfoten“ pasiūlymo pasirašyti sutartį, pagal kurią svečiai turėtų nemokamai sterilizuoti benames kates ir šunis.

„Sterilizacija yra populiari daugelyje šalių, nes ji padeda sumažinti benamių gyvūnų skaičių. Todėl su rumunais tikrai pasirašysime sutartį, kad beglobių šunų bei kačių skaičius nedidėtų ir uostamiestyje“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Rumunai gyvūnus operuotų nemokamai, savivaldybė turėtų tik surasti patalpas, kuriose būtų atliekama sterilizacija.

Anot I.Šakalienės, jau sutarta, jog kambarys su operacine bus suteiktas gyvūnų prieglaudoje „5 pėdutės“.

Beglobius gyvūnus gaudys ir veterinarijos gydytojams pristatys tokią sutartį su savivaldybe turinti įmonė.

„Mes jai ir taip mokame už benamių šunų ir kačių gaudymą, todėl papildomai pinigų savivaldybė skirti neturės“, - tvirtino I.Šakalienė.

Vienintelis Rumunijos gyvūnų apsaugos fondo reikalavimas tas, kad sterilizuoti gyvūnai privalo būti paleidžiami į tą pačią aplinką, kurioje gyveno, arba be jokio papildomo užmokesčio atiduodami naujiems šeimininkams.

I.Šakalienė teigė, jog kol kas skaičiaus, kiek gyvūnų bus sterilizuota Klaipėdoje, nėra įvardintas. Žinoma tik tai, jog tokia akcija prasidės nuo balandžio 11 dienos ir truks savaitę arba dvi.

Šis fondas nemokamai sterilizuoti beglobius gyvūnus pasiūlė ir Vilniaus savivaldybei. Ši sutiko pasirašyti sutartį, tačiau tai sukėlė sostinės veterinarijos gydytojų pasipiktinimą. Jie suabejojo rumunų kompetencija. Be to, argumentavo, jog atlikti tyrimai parodė, jog beglobių gyvūnų sterilizacija jų populiacijos nesumažina.

Klaipėdoje pernai pagauti 2435 benamiai gyvūnai. Kai kurie jų apgyvendinti prieglaudoje, kiti grįžo pas šeimininkus ar rado naujus. Tačiau nemaža dalis gyvūnų buvo užmigdyti.

Beglobių gyvūnų priežiūra

 

Sugavimas (Lt)

Laikymas (Lt/diena)*

Užmigdymas (Lt)

Šuo

4,07

8,13

15,26

Katinas

3,05

3,05

8,13

Kitas gyvūnas

5,09

7,12

8,13

*savivaldybė moka už ne daugiau nei tris gyvūno laikymo dienas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sibile

Sibile portretas
Jei cia ne balandzio 1 pokstas, tai tie daktarai labai laukiami prie vaiku darzelio "Klevelis", ten katinu taborai, nes "geros" darzelio tetules maitina katinelius kiek beisgaledamos. O tie joms kaciuku pulkeli.

stebetojas

stebetojas portretas
pirma reikia iskastruoti tuos kurie seria laukinius gyvunus .pasiziurekite kokios "valgyklos" po balkonais ! kokie ten viesbuciai is rakandu sukalti .

rumunas

rumunas portretas
pas mus nacionalinis patiekalas katino kiaušai.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių