Benamius uostamiesčio garaže padegę vyrai sulaukė bausmės

Klaipėdos apygardos teismas antradienį paskelbė nuosprendį dviem klaipėdiečiams, kurie gyvus garaže padegė du jaunus benamius.

48 metų Vilmantas Plivė paskelbtas itin pavojingu recidyvistu ir nuteistas kalėti 15 metų, pirmus penkerius metus  jis turės sėdėti kalėjime. Jo bendrininkas 25 metų Žydrūnas Jucys pataisos namuose turės praleisti 13 metų.

Pernai rugpjūčio 7-osios naktį Ž.Plivė ir Ž.Jucys keršijo už įžeidimą, kurį drauge girtaudami metė vienas iš benamių brolių Viskontų.

Vytautas ir Nerijus Viskontai gyveno metaliniame garaže Minijos gatvės gale. Didžiulį pyktį aštuonis kartus teistam Ž.Plivei sukėlė kažkurio brolio mestas žodis „gaidys“.

Kartu su draugu jis užsuko viela garažo vartų užrakto kilpas, apipylė jį benzinu ir padegė. Broliai girdėjo, paskutinę padegėjo ištartą frazę: „Prisišustrelinot, tai dabar rūkykit“.

Brolius išgelbėjo tai, kad vienas jų turėjo mobiliojo ryšio telefoną ir spėjo išsikviesti pagalbą. Kai ugniagesiai juos išvadavo, vienas brolių buvo gerokai prisikvėpavęs dūmų.

Nusikaltimą tyrusiems pareigūnams nekilo abejonių dėl kaltininkų. Sulaikytas Ž.Jucys patvirtino jau žinomus faktus. Užtat daug kartų už smurtinius nusikaltimus teistas V.Plivė kaltę nuo pirmos dienos neigė.

Teisme jis elgėsi arogantiškai ir net skelbiant nuosprendį replikavo ir plūdosi bjauriais keiksmais.


Šiame straipsnyje: benamiaipadegimasteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių