Bendras koncertinis projektas suartins kaimynus

Ketvirtadienį Klaipėdos muzikinio teatro scenoje pasirodys Kaliningrado srities filharmonijos koncertinis pučiamųjų orkestras su garsiais solistais – svečiais ir čionykščiais. Koncertas vyks Rusijos dienos išvakarėse, todėl dedikuojamas šiai šventei.

Gal prisijungs ir meras

Šiuo bendru sumanymu, naują impulsą įgaunančiu dviejų valstybinių kultūros įstaigų bendradarbiavimu džiaugėsi praėjusią savaitę teatre apsilankęs vienas iš projekto globėjų Rusijos generalinis konsulas Klaipėdoje Anatolijus Krotkovas, Kaliningrado srities filharmonijos direktoriaus pavaduotojos Irina Andrejeva ir Liudmila Kožemiakina bei Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

A.Krotkovo teigimu, pastaraisiais metais Kaliningrado srities ir Klaipėdos kultūriniai ryšiai labai sustiprėjo: „Vis daugiau bendrauja, kuria naujus projektus abiejų šalių rašytojai, dailininkai, muzikai, keičiamės orkestrais, solistais. Menininkui tapus Klaipėdos meru, manau, mūsų kultūriniai ryšiai dar labiau vystysis“.

Konsulas išreiškė viltį, kad ir V.Grubliauskas su trimitu prisijungs prie atlikėjų šiame koncerte. Klaipėdos meras irgi tikisi rasti laiko, jo žodžiais, kad prisimintų, kuo buvo ir visada bus. Juolab kad anksčiau jis jau yra grojęs su šiuo orkestru. „Kai abiejų šalių artistai koncertuoja kartu scenoje, – tai puikus pavyzdys, kaip suartėti kaimynams“, – mano jis.

Įvairaus skonio publikai

„Mūsų kolektyvas labai patenkintas, kad prasideda bendri rimti darbai su Kaliningrado srities filharmonija. Kartu pradėjome naują didelį projektą, tikimės jam ES fondų paramos. Jei ją gausime, prie mūsų prisijungs ir Lenkijos Olštyno miesto filharmonija. Turėtų būti labai įdomu ir mums patiems, ir publikai“, – atskleidė Klaipėdos muzikinio teatro vadovas Ramūnas Kaubrys.

Kaliningrado filharmonijos atstovės tvirtino, kad pas juos lietuviška nata skamba labai ryškiai. Štai ir dabar vykstančiame XXV tarptautiniame menų festivalyje „Gintarinis vėrinys“ muzikuos Vilhelmas Čepinskis, Klaipėdoje vyksiantis koncertas taip pat yra šio festivalio renginys. „Bendri projektai duoda itin daug gero ir kūrybiniams, ir žmogiškiems kontaktams, – įsitikinusi I.Andrejeva. – Kai pas mus praėjusį rudenį koncertavo klaipėdiečiai solistai, buvo pilnutėlė salė.“

Dabar ir klaipėdiečiai galės išgirsti beveik tą pačią koncertinę programą. Viešnios pabrėžė, kad ji – labai įvairi, prieinama kiekvienam, įtiks pačios įvairiausios publikos skoniui. Koncerte skambės klasika, džiazas, folkloras, estrados šlageriai, muzika iš populiarių kino komedijų ir animacinių filmų.

Orkestras – su solistais

Du dešimtmečius gyvuojantis Kaliningrado koncertinis pučiamųjų orkestras, vadovaujamas Rusijos nusipelniusio artisto Eduardo Gantovskio, laikomas aukščiausio profesinio meistriškumo kolektyvu ir džiugina ne vien kaliningradiečius, gastroliavo Lenkijoje, Vokietijoje, Lietuvoje,  2008-aisiais atstovavo Rusijai Kanuose (Prancūzija). 

Kartu su juo į Klaipėdą atvyks Rusijos nusipelnęs artistas baritonas Nikolajus Gorlovas ir ypatingas svečias – žmogumi-orkestru vadinamas Benjaminas Miasojedovas iš Maskvos. Jis yra grojęs su daugeliu žinomų muzikantų, dalyvavo „džemseišene“ su JAV eksprezidentu Bilu Klintonu. Turbūt nėra tokio pučiamojo instrumento, kuris neuždainuotų šio universalaus atlikėjo rankose. Klaipėdoje jis pademonstruos savo gebėjimus, grodamas saksofonu, klarnetu, dūdmaišiu, įvairiomis  egzotinėmis dūdelėmis.

Klaipėdos muzikiniame teatre svečiai surengs dviejų dalių koncertą, kuriame dalyvaus ir teatro solistai Loreta Ramelienė (sopranas) bei Mindaugas Rojus (baritonas).

Kaliningrado filharmonijos orkestro su solistais gastroles Lietuvos uostamiestyje globoja Rusijos Federacijos generalinis konsulatas Klaipėdoje ir Lietuvos Respublikos generalinis konsulatas Kaliningrade.

Koncertas vyks Klaipėdos muzikiniame teatre (Danės g. 19) birželio 2 d. 19 val. Bilietai – po 27, 32, 37, 62 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Tik ruskiu ir betruko cia...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių