Bendrasis Klaipėdos miesto planas – vėl ore

Klaipėdos politikai taip ir nepatvirtino beveik dvejus metus rengtos Miesto bendrojo plano koncepcijos, kuri atvertų kelią išoriniam jūrų uostui. Tarybos nariai po ilgų diskusijų šį klausimą atidavė jo rengėjams dar kartą koreguoti.

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto taryboje audringai buvo svarstomas klausimas, turėsiantis nulemti ateities uostamiesčio vystymosi galimybes.

Nuo pernykščio pavasario rengtas dokumentas – Bendrojo miesto plano koncepcija, kuriame išdėstytos miesto ir uosto raidos alternatyvos, kėlė aistras ir ginčus.

Juolab kurį laiką visuomenė aktyviai priešinosi uosto plėtrai, o uostininkai bandė įrodyti būsimo išorinio uosto privalumus miestui ir valstybei.

Per visą dokumento rengimo laikotarpį gauta 200 visuomenės pasiūlymų, kaip miesto ir uosto ateitį įsivaizduoja klaipėdiečiai, kurie nėra patenkinti būsimais uosto planais.

Aplinkosaugininkai ir STT pateikė savo vertinimus, esą dėl bendrojo miesto plano jie jokių pavojų viešiesiems interesams ar aplinkai neįžvelgia.

Siekiant paspausti miesto politikus, kad būtų priimta draugiškesnė pozicija uosto plėtros atžvilgiu, arbitro vaidmens ėmėsi Vyriausybė.

Tačiau iki šiol aiškiai taip ir nepasakyta, kur turėtų būti plėtojamas uostas – Melnragėje, dėl ko sukilo vietos gyventojai, ar Būtingėje.

"Klaipėdos bendrasis planas pirmiausia reikalingas miestui. Šito dokumento svarba neturėtų kelti abejonių. Man nesmagu klausytis, kad metami jautrūs koziriai, žinant, kam jie "groja". Ne taip turi būti tvirtinami tokie dokumentai. Aš – už plano patvirtinimą, bet už tokį, dėl kurio nekiltų abejonių. Negali būti kalbos – uostas prieš miestą, miestas prieš uostą", – prieš balsavimą kalbėjo miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Vakarykščiame tarybos posėdyje miesto politikai taip ir neišdrįso pritarti šiam kontroversiškam projektui ir atidėjo Klaipėdos bendrojo plano koncepcijos svarstymą, kad dokumentas būtų pakoreguotas ir teikiamas tarybai iš naujo svarstyti kitą mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neringa

Neringa portretas
Taip būna kai prieš rinkimus valdantieji pradeda dėti į kelnes. Liberalai apsikakojo iki kaklo - ir dėl ko? dėl valdžios kurią praras. Nebesvarbu nei deklaruotos vertybės, nei pažadai, nei partijos draugai, nei klaipėdiečiai... Kaip taip galima? Ir skaudu ir kartu gėda, kad į valdžia vėl braunasi veikėjai nesugebantys susitarti tarpusavyje. Kas ten jums neaišku dėl tos koncepcijoje juk patys nežinote, svarbu buvusiems partiečiams nukapoti galvas.

liūdna

liūdna portretas
kai politikai nori būsimų dividendų ir stabdo reformas ir tai akivaizdu daro prisidengdami, neva uosto plėtros grėsme, o kur kitos veiklos? sustos? Kaip tai pasimatė, jog taryboje 21 populistas...

Doris Carter

Doris Carter portretas
Prisijunkite prie manęs švęskite šitą didžiulę ir puikią dieną, kurią mano viešpataus Dievas padarė panaudodamas šį didžiulį ir galingą gydytoją, vadinamą pranašu Kamalu, išgydyti mano ŽIV / AIDS ligą, kuri jau 6 metus buvo priblokšta be sprendimo, siekiu sprendimai internete ir per ligoninę jie vis dar skiria man orientacijos apie narkotikus, kurie gali išplėsti savo metus. Dabar, kai pranašas Camala padėjo man išgelbėti mano ligą iš savo gyvenimo, aš labai skolingas, kad išgydytum mane tikrai ir vėl, Susisiekite su pranašu dr Kamalu už ŽIV gydymą šiandien: dr.camalahivadscure@yahoo.com.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių