Bendrovė „Statytojas“: „Mes galime daug!“

  • Teksto dydis:

Baigus daugiabučio gyvenamojo namo Liepų gatvėje  stogo rekonstrukciją ir nuėmus ilgą laiką pastatą dengusius statybinius pastolius, aplinkinių namų gyventojai ir praeiviai gali pasigrožėti puikiu vaizdu – visiškai nauju stogu. Po rekonstrukcijos namas gavo ne tik naują „kepurę“, bet ir jo palėpėje buvo įrengti nauji, per du aukštus išsidėstę, butai. Darbus atlikusios UAB „Statytojas“ vadovas neslepia pasididžiavimo atliktu darbu.

– Su kokiais iššūkiais susidūrėte?

– Tai buvo išties sudėtingas projektas, kurio nenorėjo imtis nė viena statybinė bendrovė. Mat, neiškeldinus namo gyventojų, reikėjo pakeisti visas stogo konstrukcijas ir dangą bei palėpėje įrengti gyvenamąsias patalpas. Daugelis rangovų tiesiai šviesiai rėžė: „Neįmanoma!“. Tačiau mes ryžomės šiam iššūkiui. Kaip matote, pavyko puikiai.

Kokius dar įdomius projektus esate įgyvendinę?

– Naujo ir prabangiausio šiuo metu esančio Klaipėdoje sporto komplekso „Impuls“, įkurto paveldosauginiame pastate, stogai – mūsų darbas. Komplekse buvo atkuriamos senovinės statybos konstrukcijos, jose medinę dalį reikėjo tvirtinti mediniais kaiščiais, suleidžiant į medines spynas. Dabar dalyje treniruočių salių galima išvysti medines stogo konstrukcijas.
Be to, įrengėme stogą su visomis konstrukcijomis rekonstruojant ir senąjį „Auroros“ kino teatrą.
Ši kultūros vertybė buvo atnaujinta išsaugant fasadą, stogą bei kitas autentiškas pastato detales. Kadangi šio statinio geometrinės figūros nėra taisyklingos, stogo atstatymo darbai buvo labai sudėtingi. Buvo privaloma išlaikyti figūras nepakitusias.

Girdėjome, kad bendrovė „Statytojas“ ne tik atlieka statybos darbus, bet ir prekiauja statybinėmis medžiagomis?

– UAB „Statytojas“ nesvetima daugelis veiklos sričių. Mes įrenginėjame pamatus, atliekame mūro darbus, dengiame stogus, šiltiname fasadus, užsiimame individualių namų statybą. Taip pat prekiaujame stogų dangomis, mūro medžiagomis, gaminame bei parduodame duris, langus, laiptus, garažo vartus.
Visai neseniai atidarėme naują prekybos saloną baldų ir interjero centre „Deco“, Dubysos gatvėje. Dar vienas mūsų salonas jau senokai veikia namų idėjų centre „NIC“, įsikūrusiame Minijos gatvėje. Planuojame plėsti durų prekybos salonų tinklą ne tik Klaipėdoje, bet ir kituose Lietuvos miestuose. Apie mus daugiau galite sužinoti svetainėje www.statytojas.lt ir www.duruplaneta.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių