Bendrovės vadovams ir finansininkei gresia laisvės atėmimas

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame vyriausioji finansininkė A.E. ir direktorius G.G. įtariami uostamiesčio nekilnojamojo turto prekyba ir statybomis besiverčiančios bendrovės apgaulingu apskaitos tvarkymu, o ankstesnė bendrovės vadovė J.G. – daugiau nei 90 tūkstančių litų pasisavinimu.

Tyrimo metu išaiškinta, kad nekilnojamojo turto prekyba užsiimanti bendrovė butą ir dalį žemės sklypo Šventojoje pardavė už 590 tūkstančių litų, tačiau pirkėjui bendrovės vyriausioji finansininkė išrašė PVM sąskaitą faktūrą ir į bendrovės buhalterinę apskaitą įtraukė keliasdešimt tūkstančių mažesnę sumą, t.y. 500 tūkstančių litų. Nustatyta, kad bendrovės vadovė J.G.  90 tūkstančių litų avansui, gautam iš buto pirkėjo, neišrašė kasos pajamų orderio, neįnešė gautų pinigų į bendrovės kasą, o juos pasisavino.

Atskleista, kad juodoji buhalterinė apskaita buvo tvarkoma ir tuomet, kai jai vadovavo buvusios direktorės sutuoktinis G.G.

Nustatyta, kad kaltinamasis apgaulingai tvarkė nekilnojamojo turto ir statybos bendrovės buhalterinę apskaitą, nepagrindė apskaitos dokumentais parduoto trijų kambarių buto Šventojoje, o gautų už jį 228 tūkstančių litų neįtraukė į apskaitą. 

Baigta baudžiamoji byla perduota Klaipėdos apygardos teismui. Už įvykdytas nusikalstamas veikas A.E. ir G.G. gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų, o buvusi direktorė J.G. gali būti baudžiama laisvės atėmimu iki dešimties metų.


Šiame straipsnyje: finansiniai nusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Vis gresia ir gresia. Geriau pradziai bent 10 parodykite jau sedincius Lukiskese ar Pravieniskese.

as

as portretas
Jo joukingas, tik grasinimai ir viskas

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
kažin ar kuri Nt bendrovė dirba sąžiningai, juk buvo tokios kainos beprotiškos, visos darė biznį kaip begalėdamos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių