Beržas toliau grasina gyventojams

Minijos gatvės 135 daugiabučio namo gyventojus verčia drebėti prie pat pastato augantis persenęs beržas. Klaipėdiečiai įsitikinę, kad jis bet kada gali nugriūti ir pridaryti daug žalos.

Stipriai suknežino balkoną

Pasak Minijos gatvės 135 namo gyventojos, tokios baimės – ne be pagrindo. Prieš metus, šventiniu laikotarpiu, vienas po kito išvirto du panašaus amžiaus lapuočiai.

Vienas pridarė daug žalos. Medis suknežino klaipėdietės balkoną – išdužo stiklai, pradurtas stogelis. Nukentėjo ir kitų butų bei komercinių patalpų savininkai. Išdaužti langų stiklai.

Kitas nuvirtęs medis užrėmė laiptinės duris, stipriai apibraižė pastato fasadą.

Gyventoja prisiminė, kad abu išvirtę medžiai buvo be šaknų. Vietoje jų – tuštuma. Tada moteris spėjo, kad šaknų neturi ir prie jos virtuvės lango augantis beržas.

Klaipėdietė atkreipė dėmesį, kad šis medis – labai aukštas. Jei virstų, žmonės liktų be namų. Be to, lapuotis auga vos už dviejų metrų nuo namo.

"Ne kartą kreipėmės į administratorių, kad pašalintų medį. Buvo surinkti visi reikiami parašai. Tačiau vadybininkas tvirtino, kad savivaldybė žadėjo nupjauti nemokamai. Jau metai praėjo, o beržas tebestovi", – tvirtino moteris.

Priversta gerti raminamuosius

Gyventoja nuogąstavo, kad pats medis neatrodo labai tvirtas, jo žievė sutrūkinėjusi. Baisiausia, anot moters, būna vėjuotomis dienomis.

"Kai didesnis vėjas, beržo šakos trankosi į lietvamzdį. Neįmanoma miegoti. Turiu gerti raminamuosius, kad užmigčiau. Bijau, kad virsdamas langų neišdaužtų", – teigė moteris.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova tvirtino, kad niekas negalėjo žadėti, jog savivaldybė nupjaus šį beržą.

"Daugiabučių namų kiemuose tvarkome tik vėjovartas. Tad niekas nieko negalėjo žadėti. Žinoma, dabar neišsiaiškinsime, kas ir ką sakė", – apgailestavo vedėja.

Pasak I.Nachčiunovos, pagal turimus duomenis, specialistai prieš metus buvo nuvykę apžiūrėti beržo, dėl kurio skundžiasi gyventojai. Iš pažiūros medis yra sveikas.

Gyventojų nuomonės išsiskiria

Vedėjos teigimu, jei medis auga per arti namo, gyventojai turi kreiptis į pastato administratorių. Jei medis sveikas, turi būti šaukiamas gyventojų susirinkimas dėl pašalinimo. Tokiems darbams turi pritarti daugiau nei 50 proc. būstų savininkų.

"Išlaidos gula ant pačių gyventojų pečių. Jei kieme augančio medžio būklė prasta, susirinkimo šaukti nereikia. Tačiau jo pašalinimu vis dėlto turi rūpintis patys gyventojai. Savivaldybė tvarko tik tuos, kurie auga prie gatvių, viešosiose erdvėse", – pasakojo vedėja.

I.Nachčiunova pastebėjo, kad savivaldybė šiuo atveju tik išduoda leidimą medžiui pašalinti. Dėl dokumento reikia kreiptis į Aplinkos kokybės skyrių.

"Paprastai, kai medis auga per arti daugiabučio namo, gyventojų nuomonės dėl jo pašalinimo išsiskiria. Vieni yra už, kiti – prieš. Pasitaiko, kad pastariesiems būna nesvarbu, jog medis pažeistas puvinių, serga. Vis tiek užverčia skundais", – atskleidė vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Josif

Josif portretas
Pasikvieskit is Kauno sergeju, jis jums pades

Beržas

Beržas portretas
Nekliedėkit, niekas čia neverčia drebėti, medis net nepasviręs.

Anti

Anti portretas
Medzius vercia, nauju nesodina. Matomai Lietuva norima paversti dykviete, kad arabai jaustusi kaip namie.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių