Bevardei gatvelei Klaipėdoje – naujas pavadinimas

Uostamiestyje dar yra tokių vietų, kurios neturi pavadinimo. Viena tokių – Tauralaukyje, tarp Arimų ir Šilėnų gatvių besidriekianti gatvelė, kuriai norima suteikti Beržininkų pavadinimą.

Šis klausimas buvo svarstomas Klaipėdos savivaldybės tarybos Finansų ir ekonomikos komitete.

Pavadinimo prireikė, kai šalia Arimų gatvės buvo suformuoti sklypai bei nauja gatvelė. Pastarosios pavadinimas buvo pasiūlytas rugsėjo 12-ąją Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos posėdyje.

Kol gatvė neturi pavadinimo, negalima suteikti adresų Tauralaukyje suformuotiems žemės sklypams.

Beržininkų pavadinimas paimtas iš Mažosios Lietuvos vietovardžių sąrašo, kuris šių metų pradžioje buvo patvirtintas naujai suprojektuotoms gatvėms rajone nuo Tauralaukio iki Liepų gatvės.

Pagal Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos sutartį, sudarytą su bendrove "Klaipėdos dizaino centras", bus pagamintos gatvės krypties nuorodos su stovu, kurio įkainis – 185 eurai.

Tarybos sprendimui įgyvendinti reikia dviejų naujų gatvės krypties nuorodų, kurios atsieis 370 eurų iš savivaldybės biudžeto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Puiku, kad pagaliau gatvėvardžių komisijai nušvito protas, pradėjo įamžinti tai ką reikia įamžinti. M. Lietuvos vietovardžiai išliks bent jau Klaipėdoje, o okupantai tegul svaigsta savo iliuzinėje galybėje ir niekšybėje,

Taip

Taip portretas
O kur tą Šilėnų gatvė, goglis neparodė. Arimų tai iki skausmo pažįstama.

v

v portretas
tikrai gražus pavadinimas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių