Biblioteka išparduoda knygas

Klaipėdos viešojoje bibliotekoje prasidėjo tradicinis knygų aukcionas. Šiemet miestiečiams siūloma įsigyti maždaug 7 tūkst. įvairių leidinių, kurių kainos svyruoja nuo 10 centų iki 1,5 euro.

Uostamiesčio gyventojai ir vėl turės progą suteikti antrą gyvenimą gausybei leidinių – pirmadienį Klaipėdos viešojoje bibliotekoje startavo tradicinis knygų išpardavimas.

"Šią akciją mes vykdome jau daug metų. Bibliotekai labai svarbu pratęsti knygų gyvenimą", – pabrėžė Klaipėdos viešosios bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė.

Pašnekovė taip pat pastebėjo, kad bibliotekos fondai – kaip gyvas organizmas, kurį nuolat reikia atnaujinti. Dėl šios priežasties kasmet iš bibliotekų lentynų išimamos pasenusios arba susidėvėjusios knygos. Šie leidiniai pakeičiami naujais.

"Prieš nurašydami suplyšusias ar neaktualias knygas, mes turime būti visu 100 procentų tikri, kad jos niekam nereikalingos", – tvirtino B.Lauciuvienė.

Knygų aukcionas ir leidžia išsiaiškinti, ar iš bibliotekos lentynų išimtos knygos dar kam nors yra įdomios ir ar gali jos surasti savo antruosius namus.

Šiemet klaipėdiečiai gali įsigyti net 7 tūkst. įvairių bibliotekai nereikalingų spaudinių, vietoj kurių į bibliotekos lentynas nuguls apie 8 tūkst. naujų knygų egzempliorių.

Bibliotekos direktorė informavo, kad šią savaitę išparduodamų leidinių bus galima įsigyti visuose bibliotekos skyriuose bei filialuose, o Mainų fonde, esančiame Debreceno gatvėje, išpardavimas truks savaite ilgiau – iki spalio 29 d.

Tie leidiniai, kurių gyventojai nenuperka, – nurašomi.

Pašnekovės teigimu, šia akcija biblioteka nesiekia susižerti didelio pelno, mat parduodamų knygų kainos nėra didelės, jos svyruoja nuo 10 centų iki 1,5 euro.

Pagrindinis iniciatyvos tikslas – iškart nenurašyti bibliotekai nereikalingų leidinių ir pabandyti suteikti jiems antrą gyvenimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių