Klaipėdos bibliotekai reikės naujo vadovo

Klaipėdos I.Simonaitytės bibliotekai netrukus reikės naujo vadovo, nes baigiasi dabartinio įstaigos direktoriaus Juozo Šikšnelio kadencija. Jis teigė naujame konkurse nedalyvausiąs – trauksis į užtarnautą poilsį.

Kadencijos apskričių bibliotekų vadovams, o tokį statusą ir turi I.Simonaitytės biblioteka, įvestos prieš penkerius metus. Ir 2019-ųjų sausio 2 d. ši kadencija kaip tik baigsis. Lietuvoje yra penkios apskričių bibliotekos.

"Baigiasi kadencija, ir amžius vietoje nestovi. Baigiasi laikas, ir reikia pasitraukti. Aš konkurse nedalyvausiu. Ir amžius, ir padorumas neleidžia to daryti, juk man greitai 70 metų, kur jau čia bedalyvausi", – juokėsi J.Šikšnelis.

Šiemet suėjo lygiai 45-eri, kai J.Šikšnelis dirba bibliotekoje, o jai vadovauja pastarąjį dešimtmetį. Per tuos metus situacija I.Simonaitytės bibliotekoje kardinaliai pasikeitė.

"Kai tik pradėjau dirbti, mes gal 20–30 metų plušėjome baisiose sąlygose. Ir vienintelis rūpestis buvo gerinti tą aplinką ne tik skaitytojams, bet darbuotojams, knygoms. Dabartinės bibliotekos negalime lyginti su tuo, kas buvo tada. Šia prasme situacija pagerėjo, bet, žvelgiant plačiau, bibliotekininkų algos netapo normalios per tą laiką, nepadaugėjo lėšų ir naujoms knygoms įsigyti", – kalbėjo J.Šikšnelis.

Pašnekovas kiek ironiškai pastebėjo, kad dabar bibliotekos "turi teikti įvairiausias paslaugas" ir čia visi tarsi pamiršta, kad pagrindinė bibliotekos misija nešti žmogui knygą ir informaciją.

"Dabar naujausia mada – bibliotekų darbas su pabėgėliais. Ne, į Klaipėdą ta mada dar neatėjo, nors suprantu, kad mes negalime likti nuošaly nuo tekančio gyvenimo ir turime atliepti tas aktualijas, bet per visa tai pamirštama, kam iš viso bibliotekos skirtos", – kalbėjo J.Šikšnelis.

Bibliotekai J.Šikšnelis vadovaus iki Naujųjų metų, paskui ketina ilsėtis, ir, kaip pats sako, šiltuoju metų laiku gyvens tėviškėje Švendubrėje, Varėnos rajone, o žiemoti grįš į Klaipėdą.

"Aš esu patenkintas, kad pasirinkau bibliotekininko darbą. Ir kai mane vadindavo direktoriumi ar rašytoju, visada pabrėždavau, kad pirmiausia esu bibliotekininkas iki kaulų smegenų", – teigė J.Šikšnelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kolegė

Kolegė portretas
Geras vadovas, džiugu, kad teko pažinti žmogų kuriam pakluso akmuo, medis, plunksna, bibliografo, bibliotekininko ir vadovo postas. Niekas vietoje nestovi, gal atsiras dar ką galėsite įvaldyti. Sėkmės.

Renata Sena

Renata Sena portretas
Kaip sakoma, "Nėra to blogo kas neišeitų į gera".Manau, kad gerb.Šikšneliui po kurio laiko nusibos pensininko nirvana.Ir jis pav.sugalvos parašyti mums knygą.Tokią pačią savo verte kaip ,,Banga atgal negyžta", arba jos tęsinį..O kol kas linkiu gerų atostogų iki soties :)

Retokai

Retokai portretas
lankiausi Šikšnelio bibliotekoje ir dėl to gailiuosi.Gal papūtus naujiems vėjams į šią vietą jau visai nesinorės eiti.Kaip kad jau daug metų nesinori eiti į Klaipėdos Parodų rūmus.Paskaitai renginio afišą, ar anonsą ir iš karto - nesinori.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių