Bibliotekoje Klaipėdoje – darbų įkarštis

Klaipėdos savivaldybės viešosios bibliotekos Debreceno filiale verda remonto darbai. Per pusantro mėnesio patalpas planuojama sutvarkyti neatpažįstamai. Siekiant gauti finansavimą atnaujinimui, talkino ir filialo lankytojai.

Būklė – tragiška

Klaipėdos savivaldybės viešosios bibliotekos Debreceno filialas duris remontui užverė balandžio 1-ąją.

Bibliotekos direktorės Bronislavos Lauciuvienės teigimu, skaitytojams atnaujintos patalpos duris atvers gegužės viduryje.

„Debreceno filialas prilygo šašui. Remonto čia nebuvo jau labai seniai, galima sakyti, padėtis ten buvo tragiška“, – pastebėjo bibliotekos direktorė.

Talkino ir bendruomenė

Nors filialas remonto šaukėsi jau ne vienerius metus, tačiau pinigų šiems darbams pavyko gauti tik šiemet. Prie to, anot B.Lauciuvienės, prisidėjo ir įstaigos lankytojai, kurie kreipėsi į uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorių, bandydami įrodyti, kad tokiose patalpose biblioteka veikti negali.

„Ir mums pavyko. Mes gavome pinigų tiek einamajam remontui, tiek langams“, – paaiškino direktorė.

Iš viso Debreceno filialo remontui buvo atseikėti 25 tūkst eurų. Patvirtinus šią sumą, suskubta atlikti galimų rangovų apklausas ir pradėti darbus.

Už minėtus pinigus bus pakeisti filialo langai bei durys, atnaujinta elektros instaliacija, sanitariniai mazgai, sutvarkytos sienos ir lubos.

B.Lauciuvienė patikino, kad vos prieš kelias dienas prasidėję remonto darbai vyksta sklandžiai ir sparčiai, todėl tikimasi, kad nuo grafiko nukrypta nebus.

Nepatogumų nepajus

Pašnekovės teigimu, per pusantro mėnesio, kol Debreceno filiale vyks remonto darbai, skaitytojai didesnių trukdžių patirti neturėtų.

Klaipėdiečiai apie artėjančius remonto darbus buvo informuoti iš anksto, jiems leista pasiskolinti daugiau knygų.

Šiuos leidinius galima grąžinti ir po remonto, delspinigiai nebus skaičiuojami. Spaudos prenumeratoriai laikraščius šiuo metu pasiima Mainų ir rezervinio fondo patalpose, esančiose prie pat remontuojamo filialo, darbo dienomis nuo 10 iki 11 val.

Numato pokyčių

Direktorė pastebėjo, kad iki 2021-ųjų bibliotekos laukia ir daugiau pokyčių.

„Taryboje dabar bus tvirtinamas bibliotekos optimizavimo planas, kuriam jau pritarė tarybos kolegija. Numatoma, kad Debreceno filialas 2019 ar 2020 m. bus uždarytas“, – dėstė B.Lauciuvienė ir pridūrė, kad iki filialo uždarymo dar yra laiko, o tokios būklės patalpose žmonių priimti nebebuvo galima.

Minėtame plane numatyta ir naujos bibliotekos statyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mociute

mociute  portretas
Tai kam toks remontas jei po 5 metu ja ruosiasi panaikinti.Gaila ,dauguma skaitytoju jau pagyvena sunku bus eiti i kita miesto pakrasti. Bet kam rupi paprastas zmogekis.

AK

AK portretas
Šviesus šios bibliotekos atminimas. Bus taip pat nužudyta, pasirodo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių