Biržos tiltas nušvis mėlynai

Pėstiesiems skirta Biržos tilto dalis šiuo metu aptverta "Stop juosta", čia aukštalipiai atnaujina pasenusį apšvietimą. Baigus darbus tilto žibintai nušvis šviesiai mėlyna spalva.

Trečiadienį ryte klaipėdiečiams nerimą sukėlė neįprasta situacija senamiestyje. Dešiniojoje Biržos tilto pusėje buvo aptvertas šaligatvis, netoliese stoviniavo pareigūnai.

Žmonėms susidarė įspūdis, kad kas nors įšoko į upę ar įvyko baisi nelaimė.

Taip sutapo, kad Kelių policijos patruliai Tiltų gatvėje vykdė reidą, o darbininkai keitė apšvietimą.

"Apšvietimo sistema ant Biržos tilto fiziškai susidėvėjusi, surūdiję visi laikikliai, todėl įmonė "Gatvių apšvietimas" juos atnaujins. Teko samdyti aukštalipius, nes darbai – gana sudėtingi", – sakė uostamiesčio savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Pasak pašnekovės, darbai turėtų būti atlikti per keletą dienų.

"Dar priklausys nuo to, kaip jiems seksis. Galiausiai apšvietimas bus žydros ir mėlynos spalvos", – pridūrė vedėja.

Pastarąjį kartą apšvietimas čia keistas labai seniai, todėl šie darbai buvo būtini.

Šiuo metu eismas ant Biržos tilto ribojamas ne tik pėstiesiems, bet ir dviratininkams, kuriems jau nuo praėjusių metų gruodžio tenka siauresnė kelio dalis.

Eismas viena Biržos tilto eismo juosta, kuri skirta dviratininkams, buvo uždraustas gruodžio pradžioje.

Numatoma, kad apribojimai bus taikomi iki balandžio 30 d.

To prireikė, nes atitrūko vienas kontrasvoris. Iš viso tokių statinio apačioje kabo šeši – po tris kiekvienoje pusėje. Vieno jų svoris siekia 12 tonų. Iš betono išlieti kontrasvoriai padeda pakelti tiltą.

Vienas įrenginių nukrito į lovį tilto apačioje, nes surūdijo armatūra, kuria jis buvo pritvirtintas prie statinio. Šio kontrasvorio būklė buvo prasčiausia. Kiti, anot specialistų, atrodo geriau.

Esą nieko nuostabaus, jog konstrukcijos susidėvėjo. Tilto kontrasvoriai nebuvo keisti nuo pastatymo. Specialistai patarė apriboti eismą tiltu, kol bus atliktas remontas, kad nesusidarytų papildomos apkrovos.

Biržos tiltas paskutinį kartą remontuotas prieš maždaug dešimt metų. Tačiau tą kartą atnaujintos ne visos konstrukcijos. Nebuvo pakeisti ir tilto pakėlimo varikliai. Pastarieji yra visiškai seni, atgyvenę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Pražys vasilkos mėlynai ir nieks spalvos tos nematys

Gerb.komentatoriai

Gerb.komentatoriai  portretas
Purvasklaida perkama prostitute raso tik tai uz ka sumoketa.Uzmokejo,kad pakeiti varikliai,nors nieks nekeite-parase pakeisti.Svarbiausia,kad tik daugiau butu sensacijos,nes kitaip nera apie ka rasyti.

Oho

Oho portretas
Dviračių eismas buvo toks intensyvus, kad neatlaikė ir nutrūko kontrasvoris.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių