Biržos tiltui vėl reikia remonto

Biržos tilto pakėlimo mechanizmams reikia remonto. Tiek fiziškai, tiek morališkai paseno ir susidėvėjo variklis, kuris naudojamas jau pusšimtį metų.

Tiek Biržos, tiek Pilies tiltai nuolat profilaktiškai keliami į viršų. Pirmasis – kartą, antrasis – du kartus per mėnesį. Tokie nuolatiniai patikrinimai atliekami antrus metus.

Imtis tokių veiksmų apsispręsta po to, kai praėjusiais metais Jūros šventės metu sklandžiai nepavyko pakelti ir nuleisti Pilies tilto.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Alma Montvilienė tvirtino, kad profilaktiniai tiltų pakėlimai yra būtini.

Ne tik matoma, kaip veikia visos sistemos, bet ir įrenginiai neužsistovi.

Tikrinant Pilies tiltą pastaraisiais mėnesiais rimtų trikdžių nebuvo užfiksuota. Buvo tik vienas nedidelis nesklandumas, susijęs su šviesoforų įsijungimu.

Sudėtingesnė Biržos tilto situacija. Pastarojo pakėlimo variklis yra senas, naudojamas 50 metų. Iš prižiūrėtojų savivaldybė sulaukė pastebėjimų, kad jo būklė nepatenkinama.

A.Montvilienė tvirtino, kad Biržos tilto pakėlimo variklis yra pasenęs tiek fiziškai, tiek morališkai. Jis nebeatitinka ES elektrosaugos reikalavimų. Yra problemų ir dėl drėgmės. Džiovinti reikia rankiniu būdu.

"Visą medžiagą pateiksime vadovams ir šie spręs, ką daryti toliau. Biržos tilto variklis jau susidėvėjo ir jį reikėtų keisti nauju, moderniu. Tačiau viską spręs vadovai. Jei bus skirta lėšų, skelbsime konkursą", – tvirtino vyriausioji specialistė.

A.Montvilienė atkreipė dėmesį, kad, kai prieš 10 metų vyko Biržos tilto rekonstrukcija, pakėlimo variklis nebuvo keičiamas.

Dabar Biržos tiltas bus profilaktiškai keliamas spalio 13-ąją. Darbai prasidės 00.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Džiaukitės,kad jis dar stovi po tokio autobusų žalojimo.Keiskit autobusų maršrutus į asfaltuotas gatves,kol galutinai nesunaikinote to tiltelio ir senamiesčio...

Neptunas

Neptunas portretas
Pinigu plovimas toliau tesiasi, lai paziuri zodyne ar google randa zodzio reiksme kapitalinis. Taip ir vogiami pinigai is metu i metus. Tvarkoma ten kur lieps sponsoriai o kur reikia nusispjauti , pinigu nera.

Vidas

Vidas portretas
Sunkieji autobusai daro didžiausią žalą tiltui. Gerai, kad remontuoja, rūpinasi ir nieko bloga čia kad rupinasi kažkas.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių