Biudžetinių įstaigų darbuotojams – didesnės algos

  • Teksto dydis:

Dienraštis "Klaipėda" tęsia rubriką "Klausk Klaipėdos valdžios drąsiai", kur tradiciškai skelbia miesto mero Vytauto Grubliausko ir savivaldybės administracijos atsakymus į skaitytojų klausimus.

Rubrikos tikslas – užtikrinti nuolatinį miestiečių bei vietos valdžios bendravimą. Klausimus siųskite el. paštu merui@kl.lt. Jų sulaukiama daugiau nei yra vietos puslapyje, tad dalis atsakoma asmeniškai, o aktualūs gausesnei skaitytojų grupei rubrikoje publikuojami vėliau.

– Kada padidės socialinių darbuotojų atlyginimai? Ar neatsitiks taip, kad dėl mažų algų greitai nebeturėsime šios srities specialistų?

– Kad atlyginimus didinti būtina, turbūt abejonių nekyla niekam – kiekvienas turi gauti orų, jo kvalifikaciją ir atsakomybės lygį atitinkantį darbo užmokestį. Ir tai turi galioti kalbant apie bet kurios profesijos atstovus, neišskiriant nei socialinių darbuotojų, nei bibliotekininkų, nei kitų sričių specialistų. Savivalda, kiek tai jos galioje, taip pat ieško būdų, kaip prisidėti prie darbuotojų gerovės. Netrukus šis klausimas bus padėtas miesto politikams ant stalo.

Klaipėdos miesto savivaldybė savo biudžetinėms įstaigoms šiemet buvo suplanavusi papildomai skirti kiek daugiau nei du milijonus eurų. Tai būtų leidę darbo užmokesčio fondą padidinti septyniais procentais, tačiau aš matau realias galimybes jau šiemet atlyginimų fondą padidinti penkiolika procentų. Tokį pavedimą po pasitarimo su tarybos valdančiosios daugumos atstovais pateikiau savivaldybės administracijai ir labai tikiuosi, kad, svarstant šį klausimą taryboje, iniciatyvą palaikys visi ar bent jau dauguma miesto politikų.

Norėdami matyti Klaipėdą kaip konkurencingą miestą ir siekdami išlaikyti kvalifikuotus specialistus, pagerinti sąlygas mažiausiai uždirbantiesiems, privalome išnaudoti kiekvieną galimybę ir siekti kuo spartesnio atlyginimų augimo, neišskiriant nė vienos profesijos. Jei politikai pritartų darbo užmokesčio fondo didinimui, atlyginimai didėtų visiems savivaldybės biudžetinių įstaigų darbuotojams, kurių pareigybės išlaikomos iš savivaldybės biudžeto – ir socialiniams darbuotojams, ir ikimokyklinių ugdymo įstaigų pedagogams, ir kultūros, sporto bei kitų sričių specialistams. Didinant darbo užmokesčio fondą 15 procentų, biudžete tam bendrai reikės numatyti maždaug keturiais milijonais eurų daugiau nei pernai, realius pokyčius darbuotojai turėtų pajusti kovo mėnesį.

Papildomai skirtas lėšas biudžetinių įstaigų vadovai galės naudoti tiek didindami savo darbuotojams pastoviąją atlyginimų dalį, tiek numatydami kintamąją. Pastoviosios dalies didinimui siūlome skirti aštuonis procentus padidinto darbo užmokesčio fondo, o kintamajai atlyginimų daliai numatyti septynis procentus.

Tokiu atveju pokyčius pajustų visi, tačiau dirbantieji gerai ir labai gerai būtų motyvuojami labiau ir uždirbtų daugiau, nes kintamoji atlyginimų dalis priklausys būtent nuo darbo rezultatų, o konkretūs dydžiai kiekvienam darbuotojui gali būti skirtingi. Pirmieji biudžetinių įstaigų darbuotojų vertinimai numatomi jau netrukus.

Beje, keturiais milijonais padidintas darbo užmokesčio fondas neturi būti tas dydis, kuris nesikeis metų metus. Privalės būti atlikta ir išsami visų biudžetinių įstaigų darbo užmokesčio sistemos analizė bei įvertintos galimybės tolimesniam atlyginimų didinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kede

kede portretas
manau meras teisus visi turi gauti uz "subines trynima ant odinio kreslo" "oru " atlyginima, jis galetu buti kokie (na is lempos) 5 t. ir visi toliau "happy" "trinam kedes" ....

>Jo

>Jo portretas
O tau atrodo kad tiek metų matant kaip viena šneka-kita daro, turi patapti tokių veidmainių garbintoju?Yra žmonių katri šį žmogų pažinojo visai kitoki, tikėjosi kad jis gali pakovoti, pastovėti už visuomenės reikalus sąžiningai, tvarkyti Klaipėdą kaip tvarkė ata Žalys..O dabar šikt-mikt-nieko nėr.Nei drausmės, nei kilnumo, nei žmoniškumo.Susimūrijo i betoną su brudais liberastais ir sėdi.Žinoma nieko blogo nedaro bet ir nieko gero..O kam žmonės niekad neatleidžia?Ogi išdaviiiiiiiiiiiikams ir pažadųųų karaliams:), katri sulaukę šiltos vietos gyvena tik savo gyvenimo kokybės gerinimui

Biudžetininkė

Biudžetininkė portretas
Po kovo mėnesio nepamiškite pasiteirauti eilinio biudžetinės įstaigos dirbančiojo , keliais eurais padidėjo jo alga.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių