Blogų atostogų valdininkams nebūna

Vasara – atostogų metas, tačiau miesto vadovams šį sezoną nelabai pasisekė. Daugumai jas teko atidėti vėlesniam laikui. Tačiau miesto galvos dėl to labai neliūdi. Juos gelbsti sukauptos "laisvos dienos", guodžia prisiminimai iš pavasario atostogų ar laukimas žiemos, kada vėl galės turėti laisvalaikio.

Vasara – atostogų metas, tačiau miesto vadovams šį sezoną nelabai pasisekė. Daugumai jas teko atidėti vėlesniam laikui. Tačiau miesto galvos dėl to labai neliūdi. Juos gelbsti sukauptos "laisvos dienos", guodžia prisiminimai iš pavasario atostogų ar laukimas žiemos, kada vėl galės turėti laisvalaikio.

Jūrą iškeitė į ežerus

Uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko atostogos prasidėjo prieš tris dienas. Į darbą jis sugrįš po Žolinės savaitgalio.

Tik pasibaigus darbo dienai prieš pat atostogas, miesto vadovas su šeima paliko Klaipėdą.

"Dabar vyrauja karšti orai. Visi traukia prie jūros. Tad palieku Klaipėdą, kad daugiau vietos liktų svečiams ir klaipėdiečiams", – šmaikštavo meras.

Pasak V.Grubliausko, norisi pabėgti nuo kasdienybės. Likus Klaipėdoje, nepavyktų atitrūkti nuo darbų.

"Mažai šansų, kad nebūtum pakviestas į kokį susitikimą ar posėdį", – tvirtino miesto vadovas.

V.Grubliauskas su žmona Inga ir visa šeima jūrą iškeitė į ežerus Lazdijų krašte. Per atostogas suplanavo aplankyti ir Trakus. "Truputį pakeliausime po Lietuvą", – teigė meras.

V.Grubliauskas pasakojo, kad, planuodamas atostogas, jis derinasi prie šeimos.

"Įvertinu, kada atostogaus vaikai, Inga ir prisiderinu. Mano darbo pobūdis toks, kad dažniausiai pavagiu laiką iš šeimos. Todėl per atostogas svarbiausia ne tiek kur, kuo nuvažiuosi, bet pabūti drauge", – pabrėžė V.Grubliauskas.

Biologinis laikrodis veikia

Nemažai žmonių vasaros atostogų neįsivaizduoja be saulės ir karščio. V.Grubliauskas tvirtino, kad orai jam tikrai nėra tokie svarbūs.

"Nesu karštų ir saulėtų orų šalininkas ar vergas. Man labiau patinka vėsesni", – tvirtino jis.

Pramogos uostamiesčio vadovą žavi įvairios. Meras pasakojo, kad smagu ir pabūti ramiame ore, ir pasiirstyti valtele, ir pagulėti ant ežero kranto, ir minti dviratį.

"Viskas turi būti subalansuota. Viena didžiausių atrakcijų ta, kad 5, 10 ar 12 dienų gali neiti į darbą ir apie jį negalvoti, nors ryte atsikeli tuo pačiu laiku, kaip ir eidamas į darbą. Biologinis laikrodis veikia", – pabrėžė miesto vadovas.

Vicemerą žavi Alpės

Šią savaitę atostogaujantį miesto merą pavaduotoja vicemeras Artūras Šulcas. Politikas tvirtino, kad šią vasarą atostogavo keturias dienas.

"Mums daug nepriklauso. Baigėsi kadencija, atleido iš pareigų, atostoginius išmokėjo, o atostogų nedavė. Kitą dieną reikėjo eiti į darbą. Dabar pavaduoju miesto merą, tai net negalvoju apie atostogas. Gal rudenį pasiimsiu ir išvažiuosiu kur", – planavo vicemeras.

A.Šulcas pasakojo, kad labiausiai jam patinka keliauti. Politikas su šeima yra išmaišęs visą Lietuvą. Praėjusį penktadienį jis buvo pasiėmęs laisvą dieną ir viešėjo Anykščiuose.

"Per atostogas dažniausiai keliaujame po Lietuvą. Stengiamės apvažiuoti kuo daugiau miestų, miestelių, kaimų. Pinigų, kad galėtume išvykti toli, kaip kiti, nesugebame sukaupti. Nebent vykstame ten, kur galima nuvažiuoti automobiliu. Anksčiau – su vaikais, dabar, kai jie užaugo, – su žmona. Ir tai ne kasmet", – tvirtino vicemeras.

A.Šulcas su žmona labai žavisi kalnais. Kai yra galimybė, jie apsilanko Alpėse.

"Ten gali sėdėti ir žiūrėti valandų valandas. Nenusibosta", – įspūdžiais dalijosi vicemeras.

Klaipėda – ypatingas miestas

A.Šulcas pasakojo, kad Lietuvą pažįsta labai gerai. Nėra rajono centro, kuriame jis nebuvo apsilankęs su šeima. Tačiau per atostogas visiškai nuo darbo neatitrūksta.

"Sergu profesine liga. Mano šeima juokiasi, kad negaliu praeiti neapžiūrėjęs šiukšlių konteinerio, kitų su miesto tvarka susijusių dalykų. Man tai įdomu ir Lietuvoje, ir užsienyje. Prieš porą metų, kai viešėjome Anykščiuose, apžiūrėjome visus objektus, kurių atnaujinimui ar įkūrimui buvo panaudotos ES lėšos. Atostogos ir tokie pažintiniai dalykai man dera. Man darbas yra hobis", – pabrėžė politikas.

A.Šulcas tvirtino, kad vis dėlto jam labiausiai patinka Klaipėda. Jo nuomone, nėra geresnės vietos pasaulyje gyventi, nes tai unikali vieta.

"Esame nei per didelis, nei per mažas miestas. Turime absoliučiai visus gamtos išteklius, kurie tinka ir gyventi, ir poilsiauti. Kad Klaipėda ypatingas miestas, ypač tai atsiveria, kai pasižiūri iš toliau. Kai čia būni, verdi savo sultyse, to nematai", – dėstė vicemeras.

Nors nuo Klaipėdos neatsiejama jūra, vicemeras vasarą prie jos nuvažiuoja nebent profesiniais sumetimais. Pasižiūrėti, kaip dirba gelbėtojai, komunalininkai.

"Dažniau ten užsuku rudenį, žiemą, kai mažai žmonių. Mes esame keliautojai, o ne drybsantys pliaže. Judėjimas yra gyvybė. Nesvarbu, kaip: judėti automobiliu, dviračiu, važiuoti į kalną ar pakalnę. Svarbiausia daug pamatyti, judėti", – teigė politikas.

Į kelią – motociklu

Nuo pirmadienio miesto merą vaduos pavaduotoja Judita Simonavičiūtė. Šią vasarą ji taip pat ilgesnių atostogų neplanuoja.

"Nelabai man šiemet priklauso. Be to, kiek dirbau savivaldybės administracijos direktore ir neišnaudodavau esamų. Baigus eiti šias pareigas, buvau sutaupiusi mėnesį. Per darbus vis nebūdavo progos pasiimti. Ištaikydavau kelias dienas tarp posėdžių. Geriausiu atveju – dvi savaites. Juokauju, kad, kadangi neatostogauju, galėsiu anksčiau į pensiją išeiti ir poilsiauti. O poilsio jau norisi", – tvirtino vicemerė.

Šią savaitę J.Simonavičiūtė buvo pasiėmusi du laisvadienius. Jie priklausė už komandiruotę, kurioje buvo savaitgalį. Vicemerė su vyru važiavo motociklu iš Klaipėdos į Ignaliną, apžiūrėjo jos apylinkes. Per dvi dienas pora įveikė apie 800 kilometrų.

"Pati motociklo nevairuoju. Kaip sakoma, esu baikerio žmona. Važiuojant motociklu labai gerai prasivėdina galva, atitrūksti nuo darbų", – tvirtino vicemerė.

J.Simonavičiūtė pasakojo, kad su vyru motociklu važiavo ne autostrada, o per įvairius miestelius, kad būtų galima ką nors pamatyti.

Pasak vicemerės, jos atostogos būna įvairios. Jas leidžia ir Lietuvoje, ir užsienyje.

"Svečiose šalyse greičiau pavyksta atitrūkti nuo darbų. Kita šalis, kita aplinka. Tai ypač svarbu, kai atostogos trunka trumpai – dvi savaites. Dažniausiai važiuojame į pietus. Mano vyrui labiausiai patinka Graikija, tačiau renkamės ir kitas. Šiemet į užsienį atostogų neskridau. Vyko tik vyras", – tvirtino vicemerė.

Aistra – slidinėjimas

Gegužę Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas pradėjęs eiti Saulius Budinas tvirtino, jog net neplanavo atostogauti šią vasarą.

"Neseniai pradėjau dirbti šį darbą. Noriu labiau įsigilinti. Tad atostogoms dabar tikrai ne laikas", – tvirtino direktorius.

S.Budinas taip pat pasakojo, kad priešingai nei daugelis kitų, jis mieliau atostogauja žiemą nei vasarą. Direktoriaus aistra – slidinėjimas.

"Kasmet važiuojame slidinėti. Šiai tradicijai yra daugiau nei 20 metų. Taip pat pasiimu "progines" atostogas – prisiderinu prie šeimos švenčių. Man tikrai nėra jokio nuostolio, kad negaliu atostogauti vasarą", – tvirtino direktorius.

S.Budinas pasakojo, kad prie jūros gali nuvažiuoti ir po darbo, ir savaitgaliais.

"Man netoli. Dviračiu trunku 15 minučių", – teigė direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

abejone

abejone portretas
...naivus vapaliojimai!...

netikintis

netikintis portretas
...tai o kaip seksas: uzraukta???

Gintaras Sauka

Gintaras Sauka portretas
Gerai gyvenate.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių