Bortai tapo neįveikiama kliūtimi

Baltijos prospekto 59-ojo namo gyventojų nedžiugina atnaujintas šaligatvis. Klaipėdiečiai pasigedo nuolydžių, kad būtų paprasčiau nulipti nuo pėsčiųjų tako. Aukšti borteliai daugiausia rūpesčių kelia judėjimo negalią turintiems žmonėms.

Baltijos prospekto 59-ajame daugiabučiame name gyvenantis Virginijus pasakojo, kad jų kieme seni kanalizacijos vamzdžiai buvo keičiami naujais. Pastarieji driekėsi ir po šaligatviu.

Darbus atlikusios įmonės darbuotojai išardė pėsčiųjų taką. Paklojus vamzdžius, prasidėjo atstatymo darbai.

„Vyrai sudėjo bortus ir kloja naujas trinkeles. Senosios jau buvo visiškai susidėvėjusios, suskeldėjusios. Nebuvo įmanoma jų kloti“, – pasakojo klaipėdietis.

Pasak Virginijaus, problema ta, kad pėsčiųjų tako bortai – labai aukšti, o nuolydžių nėra.

„Nulipti nuo šaligatvio tapo labai sudėtinga. Ne tik man, turinčiam judėjimo negalią ir vaikštančiam su ramentais, bet ir mamoms, stumiančioms vaikų vežimėlius, vaikams, važiuojantiems dviračiais ar paspirtukais. Bortai tapo didele kliūtimi", – tikino vyras.

Klaipėdietis domėjosi, kodėl neįrengiami nuolydžiai, kad nulipti nuo pėsčiųjų tako taptų paprasčiau. Pasak vyro, darbininkai paaiškino, kad atlieka atstatymo darbus. Viską padarys taip, kaip buvo.

„Anksčiau bortai buvo susmigę į žemę. Jie buvo susilyginę su kiemu, tad nulipti nuo tako rūpesčių nekildavo. Ką dabar reikės daryti, sunku pasakyti. Logikos šiems darbams trūksta. Jei klojamos naujos trinkelės, kodėl negalima įrengti ir nuolydžių“, – svarstė vyras.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova informavo, kad, atliekant atstatymo darbus, prašyti įmonės vykdyti papildomus darbus negalima.

„Tokiose situacijose viskas turi būti sutvarkyta taip, kaip buvo. Negalime reikalauti, kad įrengtų nuolydžius. Matyt, jie čia nebuvo suprojektuoti“, – komentavo pavaduotoja.

I.Nachčiunova atkreipė dėmesį, kad nėra taip paprasta įrengti šaligatvio nuolydžius. Tam reikia parengti projektą ir tik tada atlikti darbus.

„Būna, kad gyventojai kreipiasi į savivaldybę dėl nuolydžių įrengimo. Tai turėtų daryti ir Baltijos prospekto gyventojai. Tada žiūrėsime, kuo galime padėti“, – sakė pavaduotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
be projektu nekur nejudam

>

> portretas
Baikit putineti burbulus,plauti smegenis.Saligatvis tam,kad juo eiti,kam reikia ,kad ir turint "karves pasa" ,rautis i gatve ,"per neperlipamus bortelius",... P.S Nuotraukoje(???)..., juk, dar, gatveje bus paklota asfalto danga,ant saligatvio trinkeles.Kodel kirsinat zmones?

Bortelis

Bortelis portretas
Nuo kada nebegalima nulipti nuo tokio bortelio??? Matyt piktinasi KET pazeidejai, kad nebeiseina kaip uzvaziuoti ir vazineti salygatviais nes borteliai gali apgadinti ju geldas...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių