A. Brako dailės mokykla paminėjo 45-ąsias įkūrimo metines

Ketvirtadienį Adomo Brako dailės mokykloje paminėta brandi sukaktis. Nors gimtadienis nejubiliejinis, tačiau bendruomenė išskirtinei progai ruošėsi jau nuo rugsėjo.

Ketvirtadienį Adomo Brako dailės mokykloje paminėta brandi sukaktis. Nors gimtadienis nejubiliejinis, tačiau bendruomenė išskirtinei progai ruošėsi jau nuo rugsėjo.

Dailės mokyklos gimtadieniui paminėti buvo atidaryta mokyklos salė-galerija, kurioje eksponuojami nuo 1973 iki 2006 metų mokyklą baigusių mokinių diplominiai darbai.
Ant galerijos sienos kabėjo didžiulis austas gobelenas, kuriame per mokinių kūrybą atskleista mokyklos istorija.

Mokykla kasmet savo darbams paskiria temą. Šiemet savo darbus mokiniai vėtrungių išraiškos formoms. To nepamiršo ir mokyklą sveikinę svečiai – mokyklos direktorei Violetai Beresnevičienei įteiktos net kelios simbolinės vėtrungės.

Mokyklos bendruomenei besidžiaugiant beveik baigtomis renovuoti ir atsinaujinusiomis patalpomis jas prieš renginį šventino kunigas.

Paminėti sukakties į mokyklą atvyko daugybė svečių, tarp kurių – Savivaldybės, aukštųjų mokyklų, kitų Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų atstovai bei buvę dailės mokyklos vadovai ir mokytojai.

Pirmasis mokyklos direktorius Edvardas Malinauskas susirinkusiems priminė ilgą ir sudėtingą mokyklos įkūrimo istoriją, tačiau džiaugėsi, kad ji įgavo naujas formas ir išugdė ištisas menininkų kartas.

„Galima pasidžiaugti, jog su savo pirmaisiais mokinukais sveikinamės kaip kolegos“, – didžiavosi buvęs direktorius, pridūręs, kad buvę daug gabių mokinių, kurie iki šiol darbuojasi kaip menininkai.

Liejantis sveikinimo žodžiams nebuvo pamiršta ir mokyklos bendruomenė – atminimo dovanos bei raštai buvo įteikti mokytojams, mokyklos darbuotojams, gabiausiems mokiniams.

Apie artėjančią sukaktį buvo primenama jau keletą mėnesių: dar rugsėjį I. Simonaitytės bibliotekos buvo atidaryta mažosios plastikos ir fotografijos paroda „Laiko sankirta“, taip pat įvairios parodos eksponuotos Klaipėdos apygardos teisme, Klaipėdos aukštojoje jūreivystės mokykloje, diplomantų  P. Domšaičio galerijoje, o savaitę iki šventinio renginio vyko netradicinio ugdymo renginių ciklas mokykloje: buvę mokytojai dabartinius mokinius mokė meistriškumo, vyko parodos ir paskaitos.

Gimtadienį švenčiančioje mokykloje šiuo metu mokosi per 330 pradinių ir vyresniųjų klasių mokinių, kurie ugdo piešimo, grafikos, skulptūros ir kitus meninius gebėjimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių