Brigada „Žemaitija“ mini savo pirmąsias metines

Klaipėdoje penktadienį bus paminėtos kovinės vėliavos įteikimo kariuomenės brigadai „Žemaitija“ pirmosios metinės.

Ginkluotosiose pajėgose dalinio kovinė vėliava simbolizuoja jo egzistavimą ir yra svarbiausias atpažinimo ženklas. Prieš vėliavą šaliai prisiekia kariai.

Per ceremoniją Klaipėdos piliavietėje bus pagerbtos kovinės vėliavos tradicijos, suteikti aukštesni kariniai laipsniai, prisieks nauji karininkai – leitenantai, bus apdovanoti ir paskatinti pasižymėję kariai.

Renginio metu taip pat vyks „Baltų vikingų“ pasirodymas – bus pademonstruota, kaip X-XII amžiais atrodė Kuršių gentis, kokia buvo jų apranga, ginkluotė ir kovos taktika.

Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ vėliavoje dominuojanti žalia spalva simbolizuoja Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgas. Jos fone pavaizduotas sidabrinis grifonas – tai Lietuvos didžiojo kunigaikščio didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus herbo skydo figūra.

Dešinėje grifono rankoje laikomas sidabrinis kalavijas yra kovos simbolis, o kairėje grifono rankoje – raudoname skyde vaizduojamas juodas lokys, simbolizuojantis Žemaitiją ir jos karius.

2016 metais įsteigtai brigadai priskirti keturi batalionai, du iš jų dabar komplektuojami. Šis vienetas kuriamas šauktinių pagrindu, paprastai jame šiuo metu tarnauja iki 2 tūkst. karių.


Šiame straipsnyje: brigada Žemaitijametinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių