Brokas piliavietėje už ES pinigus

Akis badantis brokas už europinius pinigus. Taip galima apibūdinti piliavietės šlaitą, apsodintą žole, kuri po žiemos primena apdegusius ir susiraukšlėjusius popieriaus lapus. Bendrovės "Pamario restauratorius" vadovas tikino, jog nekokybiški darbai bus atlikti už rangovų lėšas.

Piliavietės sutvarkymo darbų rangovo – bendrovės "Pamario restauratorius" direktorius Aldas Kliukas tikino, jog šlaitas dar šį mėnesį bus tvarkingai apželdintas. Darbus turėtų atlikti "Klaipėdos želdiniai".

"Po žiemos paaiškėjo, kad vieną ruloninės žolės lopą mums reikia pakloti iš naujo, nes žolė neprigijo. Ko norėti, juk lapkričio pabaigoje– gruodžio pradžioje tas šlaitas buvo apželdintas. Tai tas pats, kaip braškes sodinti sausio mėnesį. Bet europiniai pinigai spaudė, reikėjo juos paimti. Jokių išlygų nebuvo. Dabar tas brokas bus įskaičiuotas į mūsų sąnaudas", – tikino A.Kliukas.

Pasak jo, subrangovai, tai yra "Klaipėdos želdiniai", turės atvežti naują ruloninę žolę, "Pamario restauratorius" jiems sumokės. Esą neprigijęs plotas nėra labai didelis, bet "šiek tiek kainuos". Teigiama, kad jokios bėdos nėra, nes yra garantinė sutartis su garantiniais įsipareigojimais.

Bendrovės "Klaipėdos želdiniai" vadovas Gediminas Valašinas dar turėjo vilties, kad neprigijusi žolė atsigaus, tačiau esą, jei taip neatsitiks, ją teks keisti nauja.

"Kai pernai žiemos nebuvo, tai ir sodinome. Bet toje vietoje buvo nuslinkęs šlaitas, mes tą velėną nuėmėme ir padėjome į šoną, paskui sutvarkėme, ją vėl paklojome, bet ji neprigijo, todėl pakeisime kita. Galiausiai turi žaliuoti visas šlaitas, bet kiek tai kainuos, negaliu pasakyti", – sakė G.Valašinas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė pabrėžė, kad brokuotų darbų niekas nepriims.

"Pavasaris, žolė dygsta, gyvybės ženklai yra, rangovas mums viską perduos, kaip turi būti, tvarkingai. Tai elementarus statybos procesas. Reikia suvokti, kad tai yra šlaitas ir taip paprastai jo neapželdinsi. Jie pirko labai brangius žolių kilimus, kai sodino, buvo vėlyvas ruduo, bet mums nesvarbu, mes priimsime galutinį rezultatą", – pabrėžė A.Velykienė.

Piliavietės šiaurinės kurtinos atstatymas ir muziejaus patalpų įrengimas kainuos apie 4 mln. eurų. Projektą finansuoja ES ir Klaipėdos savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

..

.. portretas
debilai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių