Bronzinis berniukas Klaipėdoje pasipuošė krepšininko apranga

Europos vyrų krepšinio čempionato („EuroBasket 2011“) metu į Klaipėdą atvyksiančius sirgalius pasveikins ir vienas iš miesto simbolių – Kruizinių laivų terminale laivams mojančios skulptūros „Vaikystės svajonė“ herojus.

Bronzinis berniukas didžiojo krepšinio šventės laikotarpiu taps krepšininku. Antradienį, „EuroBasket 2011“ starto išvakarėse, skulptūros herojus pasipuošė stilizuota Lietuvos krepšinio rinktinės apranga, taip linkėdamas sėkmės mūsų šalies krepšininkams.

Nuo rugpjūčio 31-osios berniukas kasdien keis išvaizdą, taip pagerbdamas visas Klaipėdos grupėje rungtyniaujančias šalis. Trečiadienį krantinėje laivams mojantis klaipėdietis sirgs už Belgiją, ketvirtadienį – už Bulgariją, penktadienį – už Gruziją, šeštadienį  – už Rusiją, sekmadienį – už Ukrainą, o rugsėjo 5-ąją – už Slovėniją.

Čempionato dalyviams atsisveikinus su Klaipėda, skulptūra iki pat finalinių kovų dėvės lietuvišką krepšinio uniformą.

Miestui dovanojusi šią skulptūrinę kompoziciją bendrovė prieš pora metų prieš Kalėdas berniuką su šuneliu aprengė specialiai sukurtu šventiniu kostiumu. Idėja mieste prigijo. Berniukui netrukus buvo sukurtas ir jūreiviškas kostiumas, kuriuo skulptūros herojus papuošiamas prieš visus svarbiausius jūrinius renginius.

Vienetinius, specialiai šiai skulptūrai sukurtus kostiumus pasiuvo profesionali sporto aprangų gamintoja, siuvusi aprangas net trijoms čempionato rinktinėms.

Bronzinio berniuko garderobo kolekcijoje dabar jau iš viso bus 9 kostiumai.


Šiame straipsnyje: eurobasket2011

NAUJAUSI KOMENTARAI

vilnietis

vilnietis portretas
kada duosit berniukui vardą?
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių