Burlaiviai „Brabander“ ir „Lietuva“ sugrįžo į Klaipėdą

Antradienio vidurdienį Kruizinių laivų terminale prisišvartavo burlaiviai „Brabander“ ir „Lietuva“, kurie sugrįžo iš Didžiųjų burlaivių kultūrinės regatos.

Ji startavo Klaipėdoje – rugpjūčio 21 dieną per 30 burlaivių iš mūsų uostamiesčio išplaukė į Turku miestą (Suomija), o iš jo į Gdynę (Lenkija)

Pirmą kartą surengtoje Didžiųjų burlaivių regatoje „The Culture 2011 Tall Ships Regatta“ dalyvavu ir abu Klaipėdos burlaiviai – „Bradander“ ir „Lietuva“.

Jie regatoje iškovojo aukštas prizines vietas: jachta „Lietuva“ – 1 vietą D klasėje ir 2 vietą bendroje įskaitoje, burlaivis „Brabander“ – 2 vietą B klasėje.

Įgulos sekmadienį buvo apdovanotos Gdynėje ir pirmadienį apie 17 val. pajudėjo namo.

„Brabander“ ir „Lietuvai“ oras buvo palankus, todėl burlaiviai į Klaipėdą grįžo kaip ir buvo planuota – antradienio vidurdienį.

Puikiai regatoje pasirodžiusias įgulas pasitiko jų artimieji bei Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir buvęs uostamiesčio vadovas Rimantas Taraškevičius.

Buriuotojai pasveikinti ne tik aplodismentais, bet ir išmaudyti šampane.


Šiame straipsnyje: brabanderjachta Lietuvaregata

NAUJAUSI KOMENTARAI

klaip

klaip portretas
Saunuoliai Lietuviai, pavare tai pavare, artimiausia jachta buvo per 48 mylias, o Brabarderis tai is vis buvo atsilikes daugiau nei 100 myliu.

Bronka

Bronka portretas
Šaunuoliai!

jura

jura portretas
Jėga! Šaunuoliai!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių