Burlaiviai ir vėl džiugins klaipėdiečius

Jus kitą savaitę klaipėdiečiai galės ir vėl gėrėtis įspūdingo dydžio ir grožio burlaiviais. Rugpjūčio 18–21 dienomis uostamiestyje šurmuliuos "The Culture 2011 Tall Ships regatta".

Pasak šios regatos organizatorių, klaipėdiečiai šiemet be gausybės burlaivių galės išvysti ir du didžiausius pasaulyje – "Sedov" ir "Kruzenstern". Tai itin unikalus reiškinys, nes šie du burlaiviai vienu metu viename uoste dar nėra buvę.

"Abu burlaiviai labai dideli, todėl jie vienu metu vengia plaukti Baltijos jūroje, kuri jiems realiai per maža. Tad, tai, kad juos abu vienu metu galėsime išvysti Klaipėdoje išties kažkas įspūdingo", – patikino pagrindinis regatos koordinatorius Kipras Paldauskas.

Nors į uostamiestį užsuks įspūdingo dydžio laivai, pasak uosto specialistų, dėl to, pačio uosto darbas nesutriks. Anot Uosto kapitono pavaduotojo Arvydo Alekso Narmonto, priimti burlaivius jau seniai pasiruošta, sudarytos jų švartavimosi schemos, tad jokių nesklandumų kilti nebeturėtų.

"Problemų nematau, viskas vyksta labai sklandžiai. Be to, šiemet bus žymiai mažiau burlaivių nei per 2009-aisiais vykusią regatą, tad juos sutikti esame tinkamai pasirengę", – užtikrino jis.

Kaip ir per praėjusią regatą burlaiviai švartuosis Kruizinių laivų terminale, "Memelio miesto" bei Danės krantinėse.

Anot K.Paldausko, į Klaipėdą atplauks 34 burlaiviai, iš kurių net aštuoni vieni didžiausių pasaulyje. Taip pat šventės dalyviai galės išvysti ir 7 iki 40 metrų ilgio burlaivius bei 18 mažųjų jachtų.

Nors šventės dienomis didžiausią reginį visiems dovanos patys burlaiviai ir jų įgulos, netrūks ir koncertų – Kruizinių laivų terminale bei "Memelio miesto" teritorijoje visas šventės dienas vyks įvairūs nemokami renginiai.

Surengti šią šventę Klaipėdai kainuos apie 900 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: regata

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Nu cia dabar,baltija per maza dviem burlaiviam.Juokingiau nebuna.

auguska

auguska portretas
Niekaip nesuprantu!!!! salis verkia kad nera darbo vietu,apkarpo pasalpas, ir t.t o cia va KELIA TOKIAS SVENTES! pinigu visalaik atsiranda!!! o is kur tokie pinigai? atsakysiu trumpai manau kad ir visi zino ogi is musu mokesciu! iskelia tokias sventes po ju visuomet laikrasciuose mirgu marga naujienos VAGYSTES,ZMOGZUDYSTES,MUSTYNES! tai kokiu velniu kelt tokias sventes kai investuojama tokia suma? o sventem pasibaigius valdzia verkia biudzete pinigu nera.VIENU ZODZIU NESAMONE!!!!!!!1

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Ar į krantines, kurios nepripažintos saugiomis naudoti, ir nuo kurių nuimti anksčiau buvę saugūs turėklai, vėl bus leidžiami žmonės? Jei taip, kiek žmonių žūčių nukrentant nuo tų krantinių apytiksliai prognozuoja šventės organizatoriai? Pas ką galėčiau sužinoti šią informaciją? Ar savivaldybė ir krantinių operatorius vėl kiš galvą į smėlį (vandenį). Ar neužtenka per metus 4-ių žmonių žūties nukrentant nuo šių krantinių, kad imtumėmės priemonių? Žmonės žūsta dėl savivaldybės užsispyrimo (nenori sugąžinti-atkurti demontuotų turėklų, nes jiems neva negražu) ir dėl įstatymo nesilaikymo - leidžia naudoti komisijos nepriimtą ir nepripažinta saugia krantinę. Kitų poveikio priemonių kaip komentarų rašymai, neturiu, nes Klaipėdoje neveikia nei darbo inspekcija, nei Statybų inspekcija, nei prokuratūra (joms galima rašyti nors kiekvieną dieną dėl šių dalykų, bet jos apsimeta, kad viskas tvarkoje ir nieko nedaro žmonėms apsaugoti) - visoms joms tie 4-i per metus žuvę žmonės nusispjaut. Kai prieš pusmetį Pasukamo tiltelio komisijoje pasakiau, ar ne gėda komisijos nariams neįrengti saugaus turėklo ant šio tiltelio ir ką jie pasakytų, jei dar vienas žmogus žūtų nukritęs, tai komisijos nariai savivaldybės Statybų ir investicijų skyriaus vedėja Violeta Staskonienė, rangovo - UAB "Hidrostatyba" statybų direktoriaus pavaduotojas A.Biesevičius atsakė, kad jiems ne gėda, kad jei kas įkris , tai pats ir bus kaltas ir tyčiojosi iš iki šiol nukritusių. Projekto vadovas Tyrūnas tylėjo. Ką dar galiu šiai dienai padaryti? Gal kas ką pasiūlytų?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių