Burlaiviams uostamiestyje įrengs pontonus

Uostamiestyje sparčiai rengiamasi didžiųjų burlaivių regatai "The Tall Ships Races", kuri sutaps su Jūros švente. Pasitinkant burlaivius, Danės upėje bus sumontuoti pontonai, užtikrinsiantys sklandų laivų švartavimą.

Nenumaldomai artėjanti didžiųjų burlaivių regata "The Tall Ships Races" iš miesto pareikalaus išskirtinio pasirengimo.

Teigiama, kad kol kas Klaipėda neatsilieka nuo numatyto grafiko.

Nors darbų, kuriuos miestas dar turi atlikti, yra, tačiau Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas patikino, kad šios užduotys nėra itin didelės ar keliančios nerimą.

"Klaipėda labai ritmiškai, sistemingai sprendžia visus klausimus", – pabrėžė meras.

Ekspertai, prižiūrintys, kaip uostamiesčiui sekasi ruoštis išskirtiniam renginiui, prašo, kad daug dėmesio būtų skiriama saugumui.

"Dar vienas esminių klausimų, kuriuos turime išspręsti, – infrastruktūros Danės upėje parengimas burlaiviams švartuoti", – įvardijo V.Grubliauskas.

Pasak miesto vadovo, šiam reikalui galima įrengti pontonus arba upės krantines apkalti guma. Pastarasis sprendimas yra kur kas pigesnis.

Neseniai pas merą vykusio pasitarimo metu spręsta, kokį būdą pasirinkti bei kiek ir kokių medžių ar pontonų prireiktų.

Linkstama į tai, kad dalis Danės krantinių bus "papuoštos" gumomis, o pontonai pasitarnautų upės ruože nuo Biržos iki Pilies tilto.

Numatoma, kad pontonai galės būti naudojami ir ateityje.

"Galimybė pritaikyti ir yra viena tų aplinkybių, signalizuojančių, jog toks pirkinys būtų vertingas", – dėstė V.Grubliauskas.

Po pasitarimo savivaldybės administracijos darbuotojai nedels įvertinti numatomų darbų apimtis, pontonų skaičių ir potencialias išlaidas.

Pabrėžiama, kad laiko faktorius yra labai svarbus, todėl visus suplanuotus darbus ketinama atlikti neatidėliojant.

"Visa tai reikės įgyvendinti, nes tai mūsų įsipareigojimas, apie kurio nevykdymą negali būti nė kalbos", – patikino V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių